/ U23

Bruddseier i U-23

Fransk gull da Halvorsen maktet ikke forsvare regnbuetrøya.

Sist oppdatert: 22. september 2017 kl 18.52
GULLGUTT: Franske Benoit Cosnefroy er årets verdensmester i U23-klassen. Foto: Henrik Alpers.
GULLGUTT: Franske Benoit Cosnefroy er årets verdensmester i U23-klassen. Foto: Henrik Alpers.
Lesetid: 3 minutter

Benoit Cosnefroy ble årets verdensmester i U-23-klassen, da han spurtslo bruddkamerat Lennard Kämna på festplassen i Bergen. Tre sekunder senere suste danske Michael Carbel inn til bronsemedalje. 

LES OGSÅ: Martin avviser hjemmefordel 

Rasmus Fossum Tiller og Anders Skaarseth var norske representanter i tetgruppen, og endte på henholdsvis 27. og 10. plass. Skaarseth var synlig skuffet da han ble intervjuet av TV2

- Jeg var ikke så mye bedre til slutt, jeg prøvde meg litt på brygga, men det ble litt for tøft.

Heller ikke Fossum Tiller var i topp humør da han ble intervjuet like etter målgang. 

- Jeg var med på det bruddet som gikk avgårde i dag, men jeg hadde ikke helt de beste beina så jeg måtte være litt kynisk. På den siste runden klarte jeg akkurat å bite meg med over toppen. Mot slutten prøvde jeg å hente det bruddet som gikk, og kanskje få med meg noen andre. Jeg føler vi har gjort vårt best og prøvd å gi alt. Det er sykkelritt og små marginer. sa Tiller til TV2. 

LES OGSÅ: Raskest i Laksebakken

Tittelforsvarer Kristoffer Halvorsen var også en skuffet man da han snakket med TV2s Sindre Olsen.

- Det ble litt tøft opp bakken på siste runden. Jeg følte vi gjorde mye riktig så da var det kjipt at det ble sånn. Løypa var bare for hard. Jeg har gjort det jeg kan og hadde egentlig troa til siste gang i bakken. Men når du ikke er god nok så er du ikke god nok. Det er en stor skuffelse, for vi hadde som mål å vinne. Så når vi ikke greier det er det en stor skuffelse, men det er mange sykkelløp igjen. Det er veldig veldig veldig surt å ikke få det til på hjemmebane. 

Etter at et innledende 12-mannsbrudd lenge lå rundt to og et halvt minutt foran eksploderte rittet for alvor med litt over 80 kilometer igjen, etter at det norske laget hadde tatt mye ansvar i front av feltet. Med omlag syv mil igjen kom norske Tiller seg avgårde i et knallsterkt brudd, som raskt opparbeidet seg halvannet minutts ledelse. 

TOK KONTROLL: Det norske laget tok tidlig kommando for å holde et 12-mannsbrudd på behørig avstand. Foto: Henrik Alpers. 

Flere store nasjoner var godt representert i bruddet, som så ut til å ha gode forutsetninger for å gå hele veien inn, men ved neste siste forsering av Laksebakken var alt samlet igjen. 

Ved siste forsering av Laksebakken måtte både Ole Forfang og Kristoffer Halvorsen takke for seg, og det ble følgelig klart at Doffen ikke ville forsvare sin verdensmestertittel. 

Tyske Lennard Kämna var alene over toppen av Laksebakken, men fikk etterhvert selskap av franske Benoit Cosnefroy. Duoen samarbeidet godt, og med et slitent hovedfelt bak klarte altså ingen å hente duoen. Dermed ble det fransk gull og tysk sølv, og en god pekepinn på hva vi kan forvente oss å se i søndagens ritt. 

RESULTATER VM I BERGEN 

U-23 FELLESSTART

1 Benoit Cosnefroy (France) 4:48:23 
2 Lennard Kämna (Germany) 
3 Michael Carbel Svendgaard (Denmark) 0:00:03
4 Oliver Wood (Great Britain) 
5 Vincenzo Albanese (Italy) 
6 Damien Touze (France) 
7 Max Kanter (Germany) 
8 Michal Paluta (Poland) 
9 Mark Downey (Ireland) 
10 Anders Skaarseth (Norway)

...

27 Rasmus Fossum Tiller (Norway) 

Publisert 22. september 2017 kl 18.52
Sist oppdatert 22. september 2017 kl 18.52
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen