Alberto Bettiol overrasket både seg selv og resten av sykkelverden da han kjørte inn til en strålende soloseier i Flandern Rundt. Riktignok nevnte vi italieneren som en å se opp for før dagens ritt i vår forhåndssak, men dagens seier var faktisk 25-åringens første triumf som proff.

Like bak spurtslo Alexander Kristoff alle de andre forhåndsfavorittene, og suste inn til en tredjeplass. Mellom Bettiol og Kristoff hadde nemlig den danske unggutten Kasper Asgreen sneket seg av gårde på de siste kilometerne.

Annonse

Bettiol avgjorde rittet omlag 20 kilometer før mål med et kraftfullt angrep ved siste forsering av Oude Kwaremont, hvor ingen av favorittene evnet å følge italienerens eminente støt. Derfra og inn holdt han jevnt høy fart, mens ingen ville ta ansvar i gruppen bak. Dermed kunne EF Education First-rytterene innkassere en av sykkelsportens viktigste triumfer. Det var naturlig nok en overveldet ung mann som ble intervjuet rett etter målgang. 

- Jeg kan virkelig ikke tro det, min første seier som proff og så kommer den her! Jeg følte meg bra på Kwaremont, lukket øynene og dunket til med alt jeg hadde. Heldigvis tapte jeg ikke så mye tid på Paterberg. De siste 14 kilometerne inn til mål var de lengste i livet mitt, men heldigvis holdt jeg unna. 

Både Sven Erik Bystrøm og Edvald Boasson Hagen hang lenge med i tetgruppen, men da rittet sprakk opp ved passering av Kruisberg måtte de begge si takk for seg. Amund Grøndahl Jansen markert seg også svært godt tidligere i løpet, da han var svært offensiv ved flere anledninger. 

RESULTATER FLANDERN RUNDT 2019

TOPP 5

1. Alberto Bettiol, Italia, EF Education First

2. Kasper Asgreen, Danmark, Deceuninck-QuickStep

3. Alexander Kristoff, Norge, UAE Team Emirates

4. Mathieu van der Poel, Nederland, Corendon-Circus

5. Nils Politt, Tyskland, Team Katusha - Alpecin