Mathieu van der Poel vant Flandern rundt 2022

Van der Poel lurte Pogacar trill rundt i spurten

Den 106. utgaven av Flandern rundt var mer åpen enn noen gang. Like fullt ble det favorittseier til Mathieu van der Poel.

Sist oppdatert 3. april 2022 kl 16.52
SOLID: Mathieu van der Poel leverte en overbevisende og rutinert spurt, da han vant Flandern rundt 2022. Foto: Cor Vos.
SOLID: Mathieu van der Poel leverte en overbevisende og rutinert spurt, da han vant Flandern rundt 2022. Foto: Cor Vos.

Tadej Pogacar (UAE Emirates) ble lurt trill rundt av Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) da Flandern rundt skulle gjøres opp på oppløpet i Oudenaarde.

De to unikumene hadde kjørt seg løs fra feltet for lengst, og på oppløpet var det mer spurtrutinerte Van der Poel som trakk det lengste strået.

De to drøyde og drøyde spurten, og da Valentin Madouas (FDJ) og Dylan van Baarle (Team Ineos) kjørte seg helt opp til duoen i spurten, startet Van der Poel spurten.

Helt inne mot gjerdet satt de tre andre regelrett fast bak Alpecin-Fenix rytteren, og Mathieu van der Poel kunne juble for sin andre seier i Flandern rundt.

– Han gjør alt riktig til de siste 300 meterne, men da blir han for passiv. Det er mye frustrasjon, men det er nok over seg selv. Nå ble det for mye, sa Eurosports Theis Magelssen, da Pogacar forlot målområdet i skuffelse.

– Jeg gikk all in i spurten og da holdt det akkurat. Pogacar var nok den sterkeste i dag, og han kjørte offensivt. Han holdt på å kjøre meg av hjul flere ganger i Paterberg, men jeg greide å holde hjulet hans, sa Van der Poel i seiersintervjuet.

– Han (Pogacar) trenger nok et par forsøk til før det klaffer. Men han var sterk, la han til.

Skjermdump, firstcycling.com
Skjermdump, firstcycling.com

Slik gikk det til

Med storfavoritt Wout van Aert ute, multitalentet Tadej Pogacar til start og et Quickstep - Alpha Vinyl ute av form, var det lagt opp til en svært åpen utgave av Flandern rundt.

I tillegg var Mathieu van der Poel tilbake i feltet. Selv om han har vært skadeplaget i lang tid, viste han sterk form med seier i forrige helgs Dwars door Vlaanderen. 

Da rittet nærmet seg seks mil mot mål, startet det som skulle bli seleksjonen som gjorde opp om seieren. 

Nå skjedde det mye på en gang. 

Quickstep, Trek-Segafredo og Jumbo-Visma ble alle kjørt av, etter at UAE hadde holdt høy fart lenge. 

I bakkekombinasjownen Oude Kwaremont og Paterberg ble mange til fem.

Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar, Fred Wright (Bahrain-Victorious), Valentin Madouas (FDJ) og Dylan van Baarle (Team Ineos) fikk etter litt om og men samlet seg, og de fem hold stand helt til Oude Kwaremont og Paterberg skulle klatres siste gang.

VILLE MYE: Pogacar kjørte det han var kar om, men klarte aldri å kvitte seg med Van der Poel. Foto: Cor Vos.
VILLE MYE: Pogacar kjørte det han var kar om, men klarte aldri å kvitte seg med Van der Poel. Foto: Cor Vos.

Der satte Pogacar fart, og bare Van der Poel greide å holde følge. De to kjørte sammen helt til det var en kilometer igjen til mål, og da begynte katt-og-mus-leken før spurten.

Madouas og Van Baarle startet spurten så tidlig at de kjørte seg helt opp i ryggen på de to i tet.

Da åpnet Van der Poel spurten. De tre var sjanseløse til å kommer rundt, og Pogacar ble klemt inn mot gjerdet, såpass at han misset podiet.

Tøft for Uno-X

Det var store forventninger til hvordan Uno-X skulle prestere i sitt første Flandern rundt. Både det norske og det belgiske publikumet har latt seg imponere av kjøringen til laget. 

Med både Tobias Halland Johannessen og Rasmus Fossum Tiller på start, våget flere å se muligheter til en plass blant de ti beste. 

Uno-X havnet dessverre på feil sted til feil tid ved to anledninger. Tiller ble hindret av en velt, mens Halland Johannessen fikk smake asfalten. Han kom seg greit etter velten, men sparte neppe krefter på å kjøre seg opp til feltet igjen. 

Da feltet gikk inn i Oude Kwaremont for andre gang ble det virkelig satt fart, og da var det nesten slutt for de rød-og gulkledde. 

Til slutt var det bare Anders Skarseth som satt igjen. Han ble etterhvert sittende i ulike mindre grupper.  Han ble til slutt nummer 28 og beste Uno-X-rytter.

Kristoff beste norske

Mens Uno-X strevet noe, hadde Alexander Kristoff en solid dag på sykkelen, og kom seg tilbake til et større felt etter andre gang opp Kwaremont.

Der bet han seg med og etter hvert som gruppen krympet, satt 34-åringen til slutt igjen i en mindre gruppe etter Paterberg.

Den gruppen skulle etter hvert spurte om topp-ti-plasseringer, og der syklet Kristoff inn til sin åttende topp-ti i det prestisjefylte rittet, med en tiendeplass.

Publisert 3. april 2022 kl 16.49
Sist oppdatert 3. april 2022 kl 16.52
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen