Annemiek van Vleuten vant Flandern rundt 2021

Det var en solid gruppe som satt igjen og kjempet om seieren i Flandern rundt i Paterberg, men én rytter var klart sterkest der: Annemiek van Vleuten.

Sist oppdatert: 4. april 2021 kl 18.21
AVGJØRELSEN: Annemiek van Vleuten var sterkest i Paterberg og det var avgjørende for å sikre seieren i Flandern rundt. Foto: Cor Vos
AVGJØRELSEN: Annemiek van Vleuten var sterkest i Paterberg og det var avgjørende for å sikre seieren i Flandern rundt. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Ti år etter hun tok sin første triumf i Flandern rundt, vant Annemiek van Vleuten det belgiske monumentet igjen, etter nok en imponerende prestasjon.

Den store utskillelsen skjedde på Kanarieberg med litt over 44 kilometer igjen, hvor en gruppe med de største favorittene skilte seg ut.

På Oude Kwaremont med 16 kilometer igjen ble det en ny utskillelse, før den endelige avgjørelsen skulle falle i Paterberg, noen kilometer senere.

Danske Cecilie Uttrup Ludwig forsøkte desperat å følge Van Vleuten, men 38-åringen var utilnærmelig i den stupbratte brosteinsbakken.

Gruppen var på skuddhold i etterkant, men den tidligere tempoverdensmesteren holdt stand i det flate partiet inn mot Oudenaarde.

Forfølgerne hadde SD Worx og FDJ med to ryttere fra hvert lag, men maktet likevel ikke å sette opp et ordentlig kjør for å hente Van Vleuten.

Dermed kunne Movistar-rytteren juble for sin andre Flandern rundt-triumf.

I spurten i gruppen bak ledet Anna van der Breggen ut for SD Worx-lagvenninne Demi Vollering, men det var Lisa Brennauer (Ceratizit-WTN) som var den klart raskeste.

Grace Brown (Team BikeExchange) tok tredjeplassen.

19 år gamle Anne Dorthe Ysland (Team Coop-Hitec Products) ble den beste norske rytteren i rittet på 55. plass, fem minutter og 22 sekunder bak Van Vleuten.

Coop-Hitec og Moberg på offensiven

I kvinnenes 152 kilometer lange utgave av Flandern rundt skulle de over 13 bakker og fem brosteinspartier.

Team Coop-Hitec Products sendte Mieke Kröger i brudd fra start, sammen med Fien Van Eynde (Doltcini – Van Eyck Sport), men duoen fikk ikke ligge i tet mer enn 30 kilometer.

Foran dagens første klatring Katteberg (etter 57 kilometer), gikk Femke Markus (Parkhotel Valkenburg) løs fra feltet.

Etter bakken fikk hun besøk av Emilie Moberg (Drops-Le Col), samt Rozanne Slik (Bingoal Casino – Chevalmeire), Inga Čečuliene (Aromitalia Vaiano) og Amber Aernouts (Doltcini-Van Eyck).

Det var imidlertid ikke liv laga for Mobergs gjeng heller og etter rundt ti kilometer var også den gruppen hentet inn igjen.

Cordon-Ragot går solo

Det kom noen angrep i feltet over de neste bakkene, men angrepene ble nøytralisert hver gang.

Det fortsatte å komme litt angrep, men det var først i Kanarieberg med 44 kilometer til mål det skulle eksplodere ordentlig.

Annemiek van Vleuten (Movistar) satte fart og nå var det kun en selektiv gruppe som satt igjen.

Gruppen talte rundt 20 ryttere over toppen, og da gikk Audrey Cordon-Ragot (Trek-Segafredo) til.

Den franske rytteren satte av gårde alene, og skulle etter hvert få en solid ledelse.

Van Vleuten angriper

Over Taaienberg og Kruisberg-Hotond fortsatte ledelsen til Trek-rytteren å øke, og etter hvert hadde hun 45 sekunder tilbake til forfølgergruppen.

Men så skulle de begynne å sette fart bak. Deriblant Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ) og Soraya Paladin (Liv Racing). Dermed raste Cordon-Ragots ledelse inn mot Oude Kwaremont og i starten av den tøffe hellingen ble hun hentet inn.

Inn i Oude Kwaremont gjensto bare 16 kilometer, og her skulle gruppen sprenges.

Verdensmester Anna van der Breggen (SD Worx) satte fart, og kun Uttrup Ludwig, Van Vleuten, Grace Brown (Team BikeExchange), Elisa Longo-Borghini (Trek-Segafredo), Marta Cavalli (FDJ), Lisa Brennauer (Ceratizit-WNT) og Demi Vollering (SD Worx).

Gruppen gikk samlet inn i Paterberg, men her satte Van Vleuten tidlig fart, og fikk en luke.

Uttrup Ludwig forsøkte å følge, men på den tøffe brosteinen falmet den danske rytteren raskt. Ei heller noen andre maktet å følge nederlenderen, som gikk over toppen med fem sekunders ledelse.

Publisert 4. april 2021 kl 18.21
Sist oppdatert 4. april 2021 kl 18.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen