Underveis i dagens Flandern rundt, som fremdeles pågår, har det vært flere stygge velt, og med rundt 70 kilometer til mål gikk også Alexander Kristoff i bakken.

Det var på vei inn i Kanarieberg at det var tøff kamp om posisjonen, og Kristoff forserte i en bølge på høyre side av vein, da velten gikk.

Kristoffs tidligere lagkamerat Biniam Girmay så ut til å overlappe en annen rytter med forhjulet sitt og Intermarché-Circus-Wanty-rytteren var den første til å gå i bakken.

Med seg tok han en rekke ryttere, deriblant Kristoff, som stupte over styret og landet på hendene.

Her kan du se den dramatiske hendelsen:

Tilbake i feltet

Til tross for at han gikk hardt i bakken, ser Kristoff ut til å ha kommet greit ut av velten.

Med rundt 60 kilometer til mål har 35-åringen klart å kjøre seg opp igjen til feltet, hvor alle de store favorittene sitter.

– Jeg så at Kristoff tok hånden i lomma for å hente noe å spise. Det er et godt signal, sa TV 2s ekspertkommentator Thor Hushovd, etter å ha observert Kristoff.

Lagkamerat i Uno-X, Rasmus Tiller, unngikk akkurat velten og sitter sammen med Kristoff i feltet i skrivende stund.

Et brudd som teller 18 ryttere har tre minutters ledelse på hovedfeltet.

Ble kastet ut av rittet

Med 150 kilometer til mål var det også tøff posisjonskamp da Filip Maciejuk (Bahrain Victorious) forserte ute på veiskulderen.

Men da polakken gikk tom for vei, fortsatte han på gresset, men traff en vannpytt og mistet balansen.

Han fikk deretter sladd på sykkelen og veltet inn i feltet, og sendte en rekke ryttere i bakken, deriblant en av Tadej Pogacars viktigste hjelperyttere, Tim Wellens (UAE)

– I alle dager! Utrolig klønete! Jeg vet ikke hva jeg skal si om den manøveren. Han hopper ut i gresset for å komme frem. Det er et desperat forsøk, kommenterte TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd.

Etter hvert valgte rittjuryen å diskvalifisere Maciejuk.

Senere beklaget han seg via Twitter.

– Jeg hadde ingen intensjon om å forårsake dette. Alt jeg kan gjøre nå er å be om unnskyldning for feilen min og lære av dette i fremtiden, skriver han på sin egen Twitter-konto.