Alexander Kristoff er superpopulær, og da han la ut sykkelen sin på finn.no for salg, tok det helt av.

1. Alexander Kristoffs brukte Colnago

Det var døsig på landevei.no da vi ved en tilfeldihet fant sykkelen til Alexander Kristoff til salgs på finn. Det var ikke hvilken som helst sykkel heller, men den sykkelen han vant på Champs Élysées med, lakkert i europamesterdesign. Prisen på 65000 kroner var heller ikke usaklig, denne skulle vel bli solgt fort?

2. Calle må kjøre skivebremser

Skivebremser altså, maken til hat-elsk-objekt har vi ikke sett i sporten siden noen begynte med lange sokker. Det blir stadig færre profflag som får kjøre på vanlige felgbremser, og fra nyttår ble det bestemt at hele Lotto Soudal, også Carl Fredrik Hagen, skulle kjøre med skivebremser.

3. Kona til Kristoff med salgs-veto

Alexander Kristoffs Colnago altså. Det er svært sjelden at ektefeller, enten de er mannlige eller kvinnelige, kommanderer at en sykkel skal henges opp på veggen. Har du ikke lest denne historien - gjør det nå.

4. Hva skjer i 2020?

Det vet vi selvsagt ikke ennå. Men vi har tross alt reist noen tusen dager tilsammen i redaksjonen siden vi startet, og lært oss å lese fremtiden. Dette tror vi om 2020.

5. Slik trener Ole Christian Fagerli

Den tidligere Norgesmesteren i rundbane er også en ivrig landeveissyklist og zwifter. Han er en av initiativtagerne til Kalas Cup, og i boden har han et galimatiasoppsett. Vi tok en prat for å lære mer om hvordan han trener.

6. Forbudt med wattmåler

Historien er nesten for god til å være sann. Men når det italienske laget Vini Zabù - KTM skal kjøre Giro d'Italia, får de ikke lov til å bruke wattmåler.

7. Unik sykkel

Alle har hørt historien om hun eller han som gjorde et kjempekupp på sykkel på politiauksjon. Men faktum er at det skjer ekstremt sjelden. Denne gangen, fikk en heldig besøkende sikre seg en skikkelig godbit.

8. Test av rimelige sykler med skivebremser

Det tok litt tid, men endelig er landeveissykler med skivebremser blitt tilgjengelig i rimeligere klasser. Vi testet sykler fra Trek, Gavia, Scott og Merida.

9. Uoffisiel norgescup på Zwift

Da sykkelforbundet ikke greide å få i stand en norgescup på Zwift, tok gutta på Kalas eSport Racing Team grep. Den norske cupen, Kalas Cup, trekker rekordmange deltagere.

10. Tre grussykler til test

Sykkeltester blir alltid godt lest. I denne testen har vi sykler fra BMC, Trek og Cannondale. Alle er laget med grus som hovedfokus - men tilnærmingen er totalt ulik.