/ Sykler

VÉLOCHEF #2 SENDT TIL TRYKK!

Team Sky-kokken Henrik Orre har akkurat gjort ferdig sin andre bok.

Sist oppdatert 17. mars 2017 kl 07.00
BOK #2: Henrik Orre hadde i 2015 stor suksess med sin første bok, og straks slippes Vélochef i Europa i Norge.
BOK #2: Henrik Orre hadde i 2015 stor suksess med sin første bok, og straks slippes Vélochef i Europa i Norge.

Alle bilder: Patrik Engström.

Etter fire uker på reise, utallige timer på ulike matmarkeder samt hundrevis av timer på fremmede kjøkken, er Henrik Orre endelig ferdig med sin andre bok. Vélochef i Europa er navnet på verket, som blir tilgjengelig på norsk fra midten av april.

LES OGSÅ: Bli med på Samling 2017, Norges eneste landeveisfestival!

– Boken har tatt utgangspunkt i fire gode sykkeldestinasjoner, som er Mallorca, Nice, Girona og Comosjøen. På de ulike destinasjonene har jeg laget mat basert på tilgjengelige råvarer og tradisjonelle retter, og inspirasjonen til oppskriftene har hentet fra områdene, basert på både sesong og tradisjon, forteller Orre.
Mens den første vélochefboken handlet om mat til trening og konkurranse, tar bok nummer to for seg sykkelkultur og personligheter på de ulike destinasjonene. I boken blir du bedre kjent med Geraint Thomas, Elena Cecchini, Christian Meier og den ekstentriske caféverten Tolo fra Mallorca.

HYGGE: Lokale retter på bordet under oppholdet i Nice, alt laget på et vanlig leilighetskjøkken. 
I tillegg blir det presentert store turbeskrivelser fra alle områdene, slik at du blir inspirert både til å sykle og lage mat når du er ute og reiser.
Boken består av til sammen 80 retter fra de fire destinasjonene, hvor alle rettene er av en slik art at du skal kunne lage dem mens du er på tur.
Alt som er presentert i boken skal kunne lages på kjøkken typisk dem du møter på reise, enten du bor på et leilighetshotell på Mallorca eller leier et gammelt stenhus i Nice.
For det var faktisk slik nesten alle oppskriftene er laget. Henrik Orre reiste sammen med sin våpendrager og fotograf Patrik Engström til alle destinasjonene, med minimalt med utstyr.
Der satte de i gang med matlaging og fotografering. Innledningsvis i boken forteller Orre om syv enkle matlagingsredskaper han hadde med på tur, og har du med dette kan du enkelt gjøre det selv. Med ett er den tradisjonelle buffeten byttet ut med spennende, lokal mat.

Om noen gikk opp i vekt av å lage boken vites ei.

HØSTMAT: Henrik Orres soppsuppe er inspirert av høstmørket i Lombardia, i Italia. 
LETT BOK
For syklister er vekt en sentral del av hverdagen. Sykkelen bør være lett, og vekt er alltid et tema når en reiser med sykkel. Boken er derfor trykket på spesiallaget papir, med ekstremt lav vekt!
Selv om dette er en tykk bok på nesten 300 sider, er den lett nok til at du skal kunne ta den med på reise og virkelig bruke den.
Boken er i skrivende stund i trykkpressa, og derfra skal den kun fraktes til Norge før den er tilgjengelig.
Det blir lanseringsfest i Oslo 19. eller 26. april, hvor Orre selv vil være til stede og signere bøker. Der vil du også få møte fotograf Patrik Engström, samt noen av de som var med på reisene som til slutt ble til den ferdige boken.
Velochef 2 er publisert av Gawell forlag i Sverige, mens den norske utgaven av boken publiseres av Fri Flyt.

G-KREFTER: I boken møter du flere kjente syklister, blant annet Geraint «G» Thomas. 

Publisert 17. mars 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 17. mars 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen