Alle bilder: Henrik Alpers

De fleste proffene har både en og to og tre reservesykler, og de aller største stjernene har langt flere. Altså, ikke enda flere reservesykler, men sykler lakkert i utallige kombinasjoner, gjerne avhengig av hvilket ritt de måtte kjøre.

Annonse

Joaquim Rodriguez, også kjent som «Purito», eller «den lille sigar» om du vil, vant UCI World Tour i 2012. World Tour er proffenes sammenlagtrangering, og sykkelsponsoren Canyon lot ikke dette gå upåaktet hen. Rodriguez sykler sammen med Alexander Kristoff på Katusha Team, og Rodriguez er en av de mest brukte i deres markedsføring, og selvsagt har de prydet syklene hans. På Eurobike tok vi en nærmere titt på sykkelen han brukte gjennom vårsesongen, og som fortsatt vil være i bruk ut sesongen og under trening.

Canyon har to toppmodeller. En av dem er Canyon Ultimate CF SLX, som Landevei.no fortsatt har på langtidstest gjennom sesongen. Dette er modellen vi ser vår egen Alexander Kristoff sykle på, som vi også ser i bruk under brosteinsklassikerne med dårlig underlag. Den andre toppmodellen kalles Canyon Aeroad CF, og det er denne modellen Rodriguez bruker til daglig. Modellen er som navnet tilsier mer aerodynamisk enn Ultimate CF.

De to modellene oppfører seg litt ulikt på veien, og vi håper å få begge modellene til våre store gruppetester i november.

Landevei testet Aeroad før landevei.no ble opprettet, og du kan lese testen her: Nær perfekt

Sjekk ut bildegalleriet for en nærmere titt på en av verdens raskeste sykler!