BMC TeamMachine SLR Three er til forveksling lik sykkelen som brukes i World Tour av AG2R Citröen sin stjerne Greg Van Avermaet.
Den rimeligere modellen vi tester her har ramme i billigere karbonkvalitet samt vanlig styre- og stemoppsett uten helt skjult vaierføring.
Forskjellene utgjør mindre praktiske betydninger enn en kanskje skulle tro, særlig siden proffmodellen er over dobbelt så dyr.

FLØSH1: Setepinneklemmen er gjemt under lokket på overrøret.
TeamMachine SLR One THREE har BMCs velkjente og lett gjenkjennelige linjer, som har blitt perfeksjonert av deres tidligere sjefsdesigner Torgny Fjeldskaar. BMC var pionerer med senkede setestag og deres nyeste TeamMachine, som ble lansert i 2020 har selvfølgelig denne detaljen.
Rammerørene er forøvrig kantete og slanke. Som eneste merke på markedet har BMC delvis integrert flaskeholderne i rammen - en detalj de begynte med på aerosykkelen TimeMachine road.
Endestykkene både på gaffel og i bakrammen er tette der den gjennomgående akslingens skrus inn. Akslingen er uten spak for et spesielt ryddig utseende, men husk å ta med verktøy på tur.
Selv uten det helintegrerte styret som BMC har på toppmodellene, er slange- og vaierføring på sykkelen ryddig og brukervennlig. Det ser kanskje ikke like rått ut som oppsettet på Orbea-sykkelen, men det er lettere å ha med å gjøre ved bytte av styrelager eller stem.

FLØSH2: Hjulakslingen gjenges rett inn i kjedestaget på høyre side, uten å stikke ut gjennom rammen.
BMC-sykkelen fremstår som hypermoderne og klassisk på en gang.
TeamMachine SLR er en ganske så kompromissløs rittsykkel. Den har relativt bratte vinkler og en lav front for aggressiv og aerodynamisk sittestilling. Gaffelen har klassisk fremløp på 43 mm i størrelsen vi tester.
Den D-formede setepinnen er elegant festet i rammen med en kile-bolt fra undersiden av overrøret. Fasongen på pinnen skal bidra til litt ekstra demping.
BMC-sykkelen er den nest letteste i denne testen med en totalvekt rett under åtte kilo, før vi setter på pedaler.
Sykler under 8 kilo var ikke noe spesielt før skivebremsene tok over, men i disse dager er det kun unntaksvis vi ser så lette sykler på en produsents lavere prisnivåer.

FLØSH3: Heller ikke på gaffelen kommer hjulakslingen ut på utsiden. Ekstra lekkert.
BMC TeamMachine THREE har komplett mekanisk Ultegra-gruppe og egne BMC-komponenter for øvrig. Hjulene, fra BMCs landsmenn i DT Swiss, er solide kvalitetshjul med lav felgprofil. Dekkene fra Vittoria er 25 mm smale og ganske harde i gummien. Solide og holdbare, men ikke supermyke og gripevillige. Å sette opp denne sykkelen med mer smidige dekk, gjerne slangeløst, vil være en billig og effektiv oppgradering som vil løfte den ytterligere.
På veien er det med en gang åpenbart at BMC TeamMachine er laget for syklister med høye ambisjoner og velfungerende reflekser. Den er lynkvikk i styringen og responderer kjapt på endringer i retning og gasspådrag. Stående klatring og spurting lar seg gjennomføre med høy frekvens. Sykkelen vipper motstandsløst fra side til side og inviterer til aggressiv jaging enten vi sitter på setet og mater på bortover en rettstrekke eller hiver oss over styre og pedaler i et forsøk på å sette sesongpers opp Kongsveien.
BMC-sykkelen har veldig lik geometri som Specialized sin Tarmac, men føles skarpere, lettere og skjørere. Den sveitsiske rittsykkelen er lett å håndtere og takler både brostein og dårlig asfalt med bravur, men har en litt sprøere følelse i gjennomføringen enn det fastere og mer robuste inntrykket Specialized-sykkelen gir.

INTEGRASJON: BMCs sykler lages som en enhet og flaskeholderne er med på å begrense sykkelens luftmotstand.
Følelsen gir seg også utslag i noe mer nervøsitet utfor. De rimelige og uraffe dekkene bidrar nok litt her, men nervøsiteten er også det som gjør sykkelen så herlig kvikk og kjapp. Erfarne syklister vil like den direkte følelsen og den umiddelbare responsen, mens nybegynner med litt lavere selvtillit vil kunne oppleve følelsen som litt i overkant skarp.
Sykkelen overstyrer noe i skarpe svinger, men strammer seg opp og holder seg stabil når farten går opp. Da forsvinner også en del av nervøsiteten. Er du god til å skjære en jevn linje gjennom svingene vil BMC-sykkelen gi deg full valuta for ambisiøse linjevalg. Sjansen for å klare og holde innersvingen er større på denne enn på alle de andre syklene i testen.
BMC TeamMachine SLR One Three er en real rittmaskin som belønner syklister med raske reflekser og ungdommelig mot. Den er lett, kvikk og stiv, samtidig som den er komfortabel nok til at langturene kan nytes i fullt monn. Ønsker du en sykkel for å sykle aktive ritt med støting, spurting og rykk i bakkene vil BMC TeamMachine SLR One Three levere varene. Oppgraderer du dekkene til noen smidigere vil du øke komforten ytterligere.