Det er ikke til å komme utenom at riktig og rikelig påfyll med næring kan ha stor innvirkning på dine prestasjoner, både på trening og i ritt. Få ting er mer individuelt en sportsernæring, men her gir vi deg en gjennomgang av produkter fra High 5 som vi har benyttet oss av i høst.

High 5 energysource 4:1: Dette er en sportsdrikk i pulverform, som selvsagt skal gi deg det du trenger av elektrolytter, mineraler og lignende. Det spesielle med denne pulvermiksen er imidlertid at den har et 4:1 forhold mellom karbohydrater og protein, noe som i følge High5 beviselig gir bedre prestasjoner. Det er vanskelig for oss å konkludere hvorvidt dette stemmer eller ikke, men smake godt, det gjør den i alle fall. Uansett gjør også proteinmengden at denne kan brukes som restitusjonsdrikk. Dermed trenger du kun å ha med deg en "tønne" på tur, tommel opp! 

Annonse

High 5 zero: Ønsker du rødspritfarge på drikken din? Da er dette noe for deg! Ok, det er kanskje noe for mange av oss andre også? High 5 zero er brusetabletter med elektrolytter, men uten karbohydrater og proteiner, faktisk uten kalorier i det hele tatt. Her kan du altså unngå å bli dehydrert, samtidig som du blir tynn, kan det bli bedre? Om du synes det er «kjedelig» med vann på flasken er dette også noe å vurdere.

High 5 zero xtreme: I utgangspunktet er dette samme drikkeblanding som «vanlig» High5 zero, men her er det også tilsatt 65mg koffein pr. tablett. Smaken er fortsatt god (Pink Grape) og koffeinets positive effekter er etter hvert blitt viden kjent. Denne opplevdes imidlertid noe sterkere for magen enn «lillebroren». 

High 5 Energy Bar: Sammen med sportsdrikk er energibaren kanskje det vanligste energiproduktet av dem alle. Barene til High 5 er gode på smak (banan, berry og peanut), og oppleves lettygde. Aberet er bare at de ikke alltid er veldig enkle å få opp, i alle fall ikke ved hjelp av munnen, slik man enkelt kan gjøre med barer fra flere andre produsenter. For mange er dette irrelevant, men det oppleves likefremt som et irritasjonsmoment når vi testet produktet.

High 5 energy gel: En helt standard energigel med fin konsistens og god smak. Undertegnede sliter som regel litt med magen ved inntak av flere gel’s og dette skjedde også her, dog ikke like kraftig som ved tidligere anledninger.

High 5 isogel: Kanskje det mest interessante produktet av dem alle. Dette er en svært flytende gel, med konsistens tilnærmet juice. Slik blir den lettere å fordøye, samt at du ikke trenger vann for å skylde ned. Bare riv opp og hell ned, bedre blir det ikke! Både «isogel» og «energy gel» fåes i «plus» varianter som inneholder koffein.  

Drikkeflasker: Hæ? En anmeldelse av en drikkeflaske? Nei det har ikke rablet for oss, for er det en ting som er sikkert er det at kvaliteten på drikkeflasker er høyst varierende! Noen er simpelthen en nytelse å bruke, mens andre egner seg best som blomstervase. High 5 sin variant faller heldigvis ikke i sistnevnte kategori. De er helt tette når de er lukket, de har en tut som er lett å åpne og lukke med munnen, det er lett å få væske ut av dem, og de glir godt inn og ut av flere forskjellige flaskeholdere. Flaskene er gjennomsiktige og med volumangivelse på sidene, noe som gjør det enkelt å passe på væskeinntaket. Skulle du glemme å drikke er det også lett for andre å bemerke din skjødesløshet. Med andre ord, tommel opp, dette liker vi! Det eneste vi egentlig kunne ønsket oss var hakket mer spenst i plasten. High 5-flaskene bruker nemlig litt lang tid på å finne tilbake til sin opprinnelige form etter å ha blitt klemt hardt på.

Alt i alt lot vi oss virkelig imponere av produktene til High 5. Hele sortimentet virker gjennomtenkt, og vi liker fokuset de har på å stadig utvikle nye produkter. Om de vil fungere med din mage er vanskelig å garantere, men dette er definitivt blant de «snillere» produktseriene på markedet. Kjekt å vite er det også at High 5 garanterer dopfrie produkter, gjennom 18 år har de aldri hatt noen saker relatert til sine produkter. Vi kan egentlig ikke gjøre annet enn å anbefale deg å teste! 

High 5 sportsernæring importeres av Engerysport.dk.