Magnus Cort holdt unna for feltet i Vuelta a España

Nervepirrende avslutning på den sjette etappen av Vuelta a España, hvor danske Magnus Cort så vidt holdt unna for feltet.

Sist oppdatert: 19. august 2021 kl 23.22
VANT: Magnus Cort stakk av med etappeseieren på den sjette etappen av Vuelta a España. Foto: Cor Vos
VANT: Magnus Cort stakk av med etappeseieren på den sjette etappen av Vuelta a España. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Et femmannsbrudd kom seg løs etter 50 kilometer av den sjette etappen i årets Vuelta a España. Gruppen fikk raskt en ledelse på syv minutter, og feltet fikk litt hastverk med å kjøre dem inn igjen.

De så imidlertid ut til å ha kontroll da de gikk inn i den to kilometer lange avsluttende bakken opp til Alto de la Montaña de Cullera, som steg med ni prosent i snitt.

Med bare 40 sekunder opp til gruppen virket det som etappevinneren skulle komme fra feltet, men Magnus Cort (EF Education-Nippo) hadde mye krutt igjen i beina.

1,4 kilometer fra målstreken lot dansken det stå til og kun Bert-Jan Lindeman (Team Qhubeka-NextHash) klarte å følge fra bruddet. Feltet var imidlertid hakk i hæl, men litt nøling i teten gjorde at duoen fremdeles ledet med 600 meter til mål.

Da satte Cort inn nok et støt og dro ifra Lindeman, mens han ga alt for å holde unna for gruppen bak, hvor det kom angrep jevnt og trutt.

Med 250 meter til mål gikk Primoz Roglic (Jumbo-Visma) til og sloveneren strakk ut gruppen. Han nærmet seg Cort raskt, men dansken hadde en liten spurt igjen i beina. Han kom seg rundt den siste svingen og på det siste strekket maktet ikke Roglic å komme forbi.

- Dette er spesielt for meg på en veldig annerledes måte. Etappene jeg vinner er alltid i spurter, og jeg er veldig glad for å vise at jeg også kan gjøre det i annet terreng og gjøre det fra bruddet i dag, sa Cort i seiersintervjuet.

28-åringen hadde fra før tre etappeseire i Vueltaen.

Roglic tilbake i rød trøye

I den siste stigningen ble det bra med avstander i favorittgruppen. Sammenlagtleder Kenny Elissonde (Trek-Segafredo) havnet i problemer i sidevinden inn mot bakken og selv om han kom tilbake til feltet, maktet han ikke å følge de beste i stigningen.

Dermed overtar Roglic igjen ledelsen i rittet.

Mens det ble noen sekunder tidstap på flere av favorittene, var det Mikel Landa (Bahrain-Victorious) og Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) som strevet mest og tapte 27 sekunder til Roglic.

Verst var det imidlertid for Hugh Carthy. EF Education-Nippo-rytteren ble nummer tre sammenlagt i fjorårets utgave av rittet, men med et tidstap på to minutter og 50 sekunder i dag, ligger han allerede godt over fire minutter bak Roglic, og skal slite med å gjenta fjorårets prestasjon.

Odd Christian Eiking (Intermarché - Wanty-Gobert) satt med feltet inn i den avgjørende stigningen, men klarte ikke å følge de beste. Han kom i mål på 43. plass, ett minutt og 13 sekunder bak Cort.

Fredag venter nok en tøff avslutning, hvor rytterne skal opp den bratte, 4,4 kilometer lange klatringen opp til Balcón de Alicante.

Publisert 19. august 2021 kl 23.22
Sist oppdatert 19. august 2021 kl 23.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen