Ny etappeseier for Jasper Philipsen i Vuelta a España

Det ble en kaotisk avslutning på Vuelta a Españas femte etappe, hvor Jasper Philipsen tok sin andre etappeseier i årets ritt.

Sist oppdatert 18. august 2021 kl 18.04
SEIER NUMMER TO: Jasper Philipsen er den foreløpige spurtkongen i årets Vuelta a España, etter å ha vunnet to etapper så langt. Foto: Cor Vos
SEIER NUMMER TO: Jasper Philipsen er den foreløpige spurtkongen i årets Vuelta a España, etter å ha vunnet to etapper så langt. Foto: Cor Vos

Etter en stor velt ikke langt fra mål ble feltet uorganisert og det var kaotisk i avslutningen på den femte etappen. Inne på de siste kilometerne klarte imidlertid Alpecin-Fenix å ta initiativet, og de gjorde en strålende jobb med å holde fronten.

Inn mot de siste 200 meterne leverte Sacha Modolo belgieren perfekt, og Philipsen kunne gå til fra front.

Hans største konkurrenter hadde ikke blitt like godt posisjonert og Philipsen åpnet raskt opp en luke bakover. På de siste meterne kom gårsdagens etappevinner, Fabio Jakobsen, raskt, men Deceuninck - Quick-Step-rytteren kom for sent.

Dermed kunne 23-åringen fra Mol juble for sin andre etappeseier i årets Vuelta.

- Denne seieren var enda vakrere enn den første, hvis du ser hvordan vi lå foran med hele laget på de siste fem kilometerne. Jeg kan ikke beskrive det. Vi har ikke syklet så lenge sammen, men det er utrolig hva vi gjør for hverandre, sa Philipsen i seiersintervjuet.

Taaramäe mistet ledertrøya

Onsdagens etappe var helt flat og forholdsvis ukomplisert, men sidevind gjorde det nervøst mot slutten. Omtrent tolv kilometer fra mål gikk det en velt langt foran i feltet, og velten spredde seg bakover.

Mange ryttere gikk i bakken, og store deler av feltet ble hindret. Verst så det ut til å gå utover Romain Bardet (Team DSM) og Mikel Nieve (Team BikeExchange), som måtte bandasjeres og var hardt forslått. De to kom seg tilbake på sykkelen, men kom inn et godt stykke bak feltet.

Ned i velten gikk også Rein Taaramäe, for andre dag på rad. Også på tirsdagens etappe var Intermarché - Wanty-Gobert-rytteren i bakken, men kom seg relativt uskadet fra det og tapte ikke tid.

Skjebnen var dessverre annerledes på dagens etappe. Estlenderen havnet midt i klyngen av ryttere, ødela sykkelen og det tok lang tid før han fikk en ny sykkel.

Etter hvert som han kom seg tilbake på sykkelen var han også i en liten gruppe uten noen som var interessert i å bidra. Da det tok lang tid før han fikk hjelp av to lagkamerat, ble det etter hvert umulig å hente inn igjen feltet.

Dermed overtar Kenny Elissonde (Trek-Segafredo) ledelsen i rittet, etter at han ble tredjemann på klatreetappen til Picón Blanco.

Publisert 18. august 2021 kl 18.04
Sist oppdatert 18. august 2021 kl 18.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen