Jasper Philipsen seirende ut av jevn duell med Fabio Jakobsen

Den andre etappen av Vuelta a España endte som forventet i en massespurt, hvor det ble svært jevnt mellom Jasper Philipsen og Fabio Jakobsen.

Sist oppdatert: 15. august 2021 kl 18.03
JEVNT: Det var vanskelig å skille Fabio Jakobsen og Jasper Philipsen med det blotte øyet. Foto: Cor Vos
JEVNT: Det var vanskelig å skille Fabio Jakobsen og Jasper Philipsen med det blotte øyet. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Etter at Primoz Roglic vant den innledende prologen i Vuelta a España lørdag, var det en flat og enkel etappe på programmet søndag.

Og som forventet endte den 166,7 kilometer lange etappen i en massespurt i Burgos, hvor Jasper Philipsen var den raskeste.

Den belgiske spurteren fikk god hjelp av lagkameratene i Alpecin-Fenix inne på de siste kilometerne, og fullførte jobben med å sikre laget etappeseier i nok en Grand Tour.

Det belgiske laget er et ProTeam (sportens nest øverste nivå), men er automatisk invitert til Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España som vinnere av UCI Europe Tour i fjorårets sesong.

Likevel har de nå vunnet etapper i alle de tre Grand Tourene denne sesongen, etter Philipsens triumf søndag.

- Det er utrolig. De skrev det i gruppechatten vår i går, og det var en drøm, men jeg ville ikke tenke på det. Sjansen for at det skjer er alltid mindre enn at det skjer, men det viser hvordan hele laget er motivert og dedikert. Det er en lagseier som vi kan være stolt av, fortalte Philipsen i seiersintervjuet - og fortsatte:

- Det var fantastisk å se alle lagkameratene mine i front. Jeg hadde støtte fra hele laget og det er sånn vi kan vinne spurter. Alle kan være veldig fornøyd i kveld, og vi starter på en god måte.

Seieren er Philipsens andre i Vueltaen, etter at han også vant den 15. etappen i fjorårets ritt.

Nært for Jakobsen

Deceuninck - Quick-Step-rytter Fabio Jakobsen sykler Vuelta a España for annen gang i karrieren. Nederlenderen holdt på å miste livet i Polen rundt i fjor, da han ble presset i barrierene av Dylan Groenewegen.

Velten sendte ham i kunstig koma og han pådro seg blant annet brudd på hodeskallen, brukket og avrevet gane, og deler av øvre og nedre kjeve var borte.

Det har vært en lang vei tilbake til konkurranse for 24-åringen, men han gjorde comeback i starten av april i Tour of Turkey.

Deretter brukte han noen måneder på å komme ordentlig tilbake i konkurranseform, før han viste at han virkelig er tilbake i Tour de Wallonie i slutten av juli.

vuelta a espana, fabio jakobsen
TILBAKE: Fabio Jakobsen sykler sin første Grand Tour på to år, etter at skrekkvelten i Polen rundt i fjor satte karrieren kraftig tilbake. Foto: Cor Vos

Der spurtet han inn til to etappeseire, og har vist seg såpass bra at Deceuninck - Quick-Step har gitt ham tillit i årets Vuelta.

Og allerede på rittets første spurtetappe viste han at han er kapabel til å vinne etapper i den spanske Grand Touren.

Juan Sebastian Molano (UAE) og Michael Matthews (Team BikeExchange) åpnet spurten, med Philipsen og Jakobsen like bak. Duoen gikk rundt på hver sin side, men Philipsen var altså litt raskere.

- Jeg tror jeg bør være glad, men jeg er egentlig ikke det. Bare annenplass ... Den siste bakken var litt krevende og jeg var litt for langt bak. Jeg ble bragt tilbake til fronten, men beina var stinne allerede. Jeg måtte spurte for å komme på hjulet til Molano og [Arnaud] Demaré, før jeg gikk rundt, men så var Philipsen litt raskere.

Klatreetappe mandag

Allerede i morgen, mandag, venter Vueltaens første klatreetappe.

Da skal rytterne forsere den brutale klatringen Picón Blanco, som er 17 prosent på det verste. Les mer om etappen her!

Primoz Roglic kom inn med feltet og beholdt sammenlagtledelsen i rittet etter søndagens etappe.

Publisert 15. august 2021 kl 18.03
Sist oppdatert 15. august 2021 kl 18.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen