Sagan står over Omloop Het Nieuwsblad etter koronasmitte

I starten av februar ble Peter Sagan smittet med koronaviruset. Nå står han over klassikeråpningen og Omloop Het Nieuwsblad.

Sist oppdatert: 16. februar 2021 kl 12.48
STÅR OVER: Peter Sagan utsetter sesongstarten etter han testet positivt for koronaviruset. Foto: Cor Vos
STÅR OVER: Peter Sagan utsetter sesongstarten etter han testet positivt for koronaviruset. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Den siste helgen i februar er vi endelig i gang med klassikerne igjen, når Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussels-Kuurne står på programmet.

I førstnevnte stiller Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Amund Grøndahl Jansen og Edvald Boasson-Hagen i herrerittet, og Stine Borgli og Susanne Andersen i damerittet, mens Uno-X åpner sin sesong med Kuurne-Brussels-Kuurne.

En som imidlertid ikke blir å se på startstreken i noen av rittene, er Peter Sagan, som også hadde planlagt å åpne sesongen med Omloop Het Nieuwsblad.

Sammen med sin bror Juraj, og deres lagkamerat og landsmann Erik Baska, var de på Gran Canaria og forberedte seg til sesongen.

Da trioen skulle forlate den populære sykkeløya testet de imidlertid positivt for koronaviruset og måtte i isolasjon.

– Vi føler oss alle bra, men siden dagen vi testet positivt har vi åpenbart oppholdt oss i karantene, fortalte Sagan, som i tillegg roste laget for støtten de hadde fått, i en pressemelding.

– Alle tre opplever milde, generelle symptomer på sykdom og i øyeblikket oppholder de seg i hjemmekarantene i tråd med landets retningslinjer, til de blir friske, fortalte lagets sjeflege Christopher Edler.

Mandag skriver Cyclingnews at Sagan som følge av dette ikke vil stille i de to belgiske klassikerne, men Sagan skal ifølge sykkelnettstedet ha blitt frisk.

Nå kommer 31-åringen trolig til å starte sesongen med Strade Bianche den 6. mars i stedet.

Cyclingnews skriver at Sagan er i gang igjen med trening, og har valgt å bli igjen på Gran Canaria for å ta igjen den tapte treningen.

Alexander Kristoff startet sin sesong forrige uke, med Tour de la Provence. Les mer om hvordan det gikk ved å klikke her!

Publisert 16. februar 2021 kl 12.48
Sist oppdatert 16. februar 2021 kl 12.48
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen