Peter Sagan: – Jeg har fortsatt mye igjen

Peter Sagan har hatt en sesong utenom det vanlige, simpelthen i den forstand at han kun står bokført med en seier i 2020. Selv er han ikke bekymret for at nedturen har startet.

Sist oppdatert: 30. oktober 2020 kl 15.06
Peter Sagan
DÅRLIG ÅR: Peter Sagan står oppført med kun en seier i 2020, langt under forventningene. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 3 minutter

Peter Sagan har kun en eneste seier på cven for 2020, en etappeseier i Giro d'Italia.

Det er langt mindre enn han er vant til. Men om vi ser å antall seiere de siste årene er det ingen tvil om hvilken vei nåla peker.

2019: 4. 2018: 8. 2017: 12: 2016: 14. Det vil være skeptikernes måte å se det på, for i tillegg til antall seiere må vi legge til en haug av poengtrøyer, i tillegg til to verdensmesterskap og Flandern rundt, for å nevne noe.

Men at Sagan har vært en skygge av seg selv har vært helt tydelig i 2020. Han var på ingen måte dominerende i kampen om den grønne trøya i Tour de France, der Sam Benett til slutt vant.

I tillegg har både Caleb Ewan, Sam Bennett og Wout van Aert vist seg som raskere i spurtene, gang på gang.

peter-sagan-2
PARKERT: Peter Sagan måtte se seg slått av Sam Bennett i kampen om den grønne trøya. Foto: Cor Vos.

Nå går det rykter om at proffsyklisten fra Bora-Hansgrohe planlegger videre drift uten Sagan, et lag som i sin tid ble bygget ene og alene for slovaken.

– Når du vinner mye blir det høye forventninger til deg, men ofte er det centimetre mellom første og andreplass. Men folk husker bare vinneren, sier Sagan i et intervu med La gazzetta dello Sport.

– Jeg hadde ingen etappeseiere i Giro d'Italia på lista, og det har jeg nå. Jeg vant på den måten jeg liker å vinne, ved å angripe og kjempe hardt for seieren. Det kan ikke sammenlignes med et vm-gull, men seieren vil alltid ha en spesiell plass i hjertet, sier han.

peter-sagan-4
ØYEBLIKKET: Peter Sagan kom solo til mål da han vant en etappe i Giro d'Italia. Foto: Cor Vos.

Droppet vårklassikerne

Sagan var opprinnelig satt opp til å kjøre vårklassikerne som normalt, i tillegg til både Giro d'Italia og Tour de France. Men da klassikerne ble avlyst i våres og hele kalenderen gjort om, sto han ved løftet om å kjøre i Italia, selv om det kolliderte med mer attraktive vårklassiere.

Sagan er bosatt i Monaco, og opplevde flere begrensninger for å få trent da verden gikk i lockdown.

– Jeg tror ikke det var lett for noen å trene under lockdown. Det er mulig rytterne som kunne trene ute hadde en fordel. Det er klart en merker forskjell når en bare kan sitte på rulla og trene vekter i seks uker. Men vi hadde god tid til å forberede oss etter det, og jeg var på flere treningsleire enn vanlig. Det var en kort og intens sesong, sier han.

Sagan står bokført med 115 seiere i løpet av karrieren, og selv om han bedyrer at han fortsatt er å regne med, vet han at han ikke kan sykle inn i himmelen.

– Alt forandrer seg i løpet av et tiår, det gjelder syklister også. Men jeg vil fortsatt konkurrere, og jeg elsker det fortsatt. Vinner jeg 20 ritt i 2021 er folk raske med å si at jeg er tilbake, men det ville være feil det også. Jeg er her nå, og jeg har fortsatt mye igjen, sier han.

peter-sagan-1
IKKE FORNØYD: Peter Sagan hadde en Tour de France som ikke sto til forventningene. Foto: Cor Vos.
Publisert 30. oktober 2020 kl 15.06
Sist oppdatert 30. oktober 2020 kl 15.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen