Peter Sagan kastet ut av Tour de France

Juryen bestemte seg for å diske Peter Sagan etter episoden med Mark Cavendish på den fjerde etappen.

Sist oppdatert: 4. juli 2017 kl 19.10
DISKET: Peter Sagan er ute av Tour de France. Foto: Kristof Ramon
DISKET: Peter Sagan er ute av Tour de France. Foto: Kristof Ramon
Lesetid: 2 minutter

I en kaotisk finale på den fjerde etappen til Vittel oppsto det en situasjon mellom Peter Sagan og Mark Cavendish, hvor sistnevnte endte opp med å velte inn i barrierene.

Det ble lenge spekulert i om Peter Sagan brukte albuen for å regelrett slå ned Mark Cavendish, og de første TV-bildene antydet dette. Etterhvert kom det flere TV-bilder fra andre vinkler som viste at Sagan trolig hadde mindre skyld i episoden enn først antatt.
 
Se situasjonen her:

 
 
Cavendish ble liggende på bakken i tydelige smerter, men kom seg etterhvert over mållinjen. Peter Sagan var raskt borte ved bussen til Dimension Data for å prate om situasjonen med en besinnet Mark Cavendish, før Cavendish etterhvert ble fraktet til sykehuset for røntgen. Sportdirektøren til Cavendish var imidlertid rasende og ville ha Sagan ut av rittet.
   
Juryen valgte tidlig å deplassere Peter Sagan til 115. plass, samt frata han 80 poeng i poengkonkurransen. På sosiale medier var det mange som mente at juryens første reaksjon mot Sagan var i det strengeste laget. Dette fordi Cavendish selv fremprovoserte en naturlig albuebevegelse hos Sagan da «Cav» presset seg inn og fikk verdensmesteren ut av balanse.
  
Etter en stund kom juryen tilbake med en strengere avgjørelse som disket Peter Sagan fra videre deltakelse i Tour de France. Begrunnelsen var at Peter Sagans manøver satt andres sikkerhet i fare. 
      
Sykkelverdenen har naturlig nok boblet over av reaksjoner i hele kveld. Flere ryttere har uttalt seg om episoden og André Greipel er en av flere som tar Peter Sagan i forsvar. Selv om brorparten av reaksjonene mener at Sagan bør frikjennes står UCI fortsatt på avgjørelsen sin.
  
Rytterne og støtteapperatet på Bora-Hansgrohe har alle fått munnkurv. Peter Sagan selv har gått i skjul og har heller ikke uttalt seg om saken. Det forventes forøvrig en pressekonferanse med lagets sportsdirektør i morgen tidlig.

Arnaud Démare spurtet inn til seier på etappen.

PS: Mark Cavendish har sent tirsdag kveld blitt tvunget til å bryte Tour de France etter å ha fått påvist et brudd i skulderen. 
   
Les resultater og etappebeskrivelser i vår interaktive grafikk:
   

Publisert 4. juli 2017 kl 19.10
Sist oppdatert 4. juli 2017 kl 19.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen