Dagens etappe var for ren transport å regne, og var underveis ikke mer spennende enn at kun en enslig rytter stakk av gårde i brudd. Matthieu Ladagnou fra FDJ havnet etterhvert i brudd helt alene, men ble kjørt inn på sedvanlig vis av feltet, rundt 44 kilometer før mål.

Voldsomt mye mer var det ikke å rapportere fra dagen, men da finalen begynte ble det virkelig hektisk.

Og da spurten gikk var det mange som var friske nok til å kjempe om seieren, i det som må kunne beskrives som en av de mer hektiske spurtene i årets Tour de France.

Sam Benett, Peter Sagan, Wout van Aert og Caleb Ewan kjempet helt til linja om seieren, og målfotoet viser at det var under en halv hjullengde de fire kamphanene i mellom.

Peter Sagan kom i mål som nummer to bak Ewan, og setter med det en slags ny rekord i Tour de France: 23 andreplasser i løpet av sin karriere. Sagan er med sine syv grønne trøyer også rekordholder i den kategorien - sannsynligvis noe han skryter mer av enn dagens nye rekord.

Like fullt, Caleb Ewans seier, den andre i årets tour, var en solid oppvisning i timing og innslag. Sam Bennett ble nummer tre, Wout van Aert nummer fire.