Peter Sagan satte rekord med 23 andreplasser i Tour de France

Caleb Ewan vant millimeterduellen der det skilte mindre enn en halv hjullengde mellom fire ryttere. Peter Sagan ble nummer to, og satte med det en ny rekord i Tour de France.

Sist oppdatert: 9. september 2020 kl 18.02
NY REKORD: Peter Sagan har nå 23 andreplasser i Tour de France. Den rekorden kan han takke Caleb Ewan for. Foto: Cor Vos.
NY REKORD: Peter Sagan har nå 23 andreplasser i Tour de France. Den rekorden kan han takke Caleb Ewan for. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Dagens etappe var for ren transport å regne, og var underveis ikke mer spennende enn at kun en enslig rytter stakk av gårde i brudd. Matthieu Ladagnou fra FDJ havnet etterhvert i brudd helt alene, men ble kjørt inn på sedvanlig vis av feltet, rundt 44 kilometer før mål.

Voldsomt mye mer var det ikke å rapportere fra dagen, men da finalen begynte ble det virkelig hektisk.

Og da spurten gikk var det mange som var friske nok til å kjempe om seieren, i det som må kunne beskrives som en av de mer hektiske spurtene i årets Tour de France.

Sam Benett, Peter Sagan, Wout van Aert og Caleb Ewan kjempet helt til linja om seieren, og målfotoet viser at det var under en halv hjullengde de fire kamphanene i mellom.

Peter Sagan kom i mål som nummer to bak Ewan, og setter med det en slags ny rekord i Tour de France: 23 andreplasser i løpet av sin karriere. Sagan er med sine syv grønne trøyer også rekordholder i den kategorien - sannsynligvis noe han skryter mer av enn dagens nye rekord.

Like fullt, Caleb Ewans seier, den andre i årets tour, var en solid oppvisning i timing og innslag. Sam Bennett ble nummer tre, Wout van Aert nummer fire.

Publisert 9. september 2020 kl 18.02
Sist oppdatert 9. september 2020 kl 18.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen