Peter Sagan vant sjette etappe i Katalonia rundt

Peter Sagan har vært plaget av både corona og dårlig form, men nå har han notert seg for årets første seier, i Katalonia rundt.

Sist oppdatert: 27. mars 2021 kl 17.22
TILBAKE! Peter Sagan vant sin første seier i Katalonia rundt i dag, og var tydelig lettet over resultatet. Foto: Cor Vos.
TILBAKE! Peter Sagan vant sin første seier i Katalonia rundt i dag, og var tydelig lettet over resultatet. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Peter Sagan vant den sjette etappen av Katalonia rundt, etter at Bora-Hansgrohe hadde kjørt for en samlet spurt hele dagen. Etter 194 kilometer på sykkelen var han overlegen på målgangen i Mataró, der Daryl Impey fra ISN og Sebastian Molano fra UAE ble henvist til henholdsvis andre og tredjeplass.

Det var som vanlig en offensiv Sagan å se i seiersintervjuet, men denne gangen var det helt tydelig at den siste tiden ikke har vært spesielt lett for Sagan:

– Takk! Jeg har det bra! Svarte han umiddelbart til intervjueren etter rittet, tydelig lettet.

Bora-hansgrohe-rytteren har ikke hatt sin sedvanlige, enkle vei til seiere, og i vinter har han hatt det særlig tøft. Tidlig i sesongen ble det klart at han hadde korona, noe som gjorde at han ikke kunne stille til start i klassikerne.

Han slet seg videre gjennom Tirreno-Adriatico, før han endte som nummer fire i Milano-Sanremo. Men etter at han slet med å holde følge på relativt enkle etapper på starten av Katalonia rundt, var det mange som stilte spørsmål ved om han hadde fått en mer permanent knekk.

– Det kjennes godt! Vi kontrollerte rittet fra start til mål i dag, og jeg må rette en stor takk til laget. Jeg er veldig glad for denne seieren, særlig etter de siste to månedene. Men nå ser det bra ut igjen, svarte han videre.

Katalonia rundt avsluttes i morgen, med den tradisjonsrike etappen der rytterne sykler deler av OL-løypen fra Barcelona. Rytterne skal da opp Montjuïc-stigningen syv ganger, en bakke på drøye 170 høydemeter. Ofte har vi sett klatrere vinne på Montjuïc, men en Sagan i toppform skulle ha kapasitet til å vinne der.

Da intervjueren lurte på om Sagan var klar for nok en etappeseier, var svaret igjen tydelig:

– I morgen? Nei, da vil jeg heller sykle et annet sted! Det kommer nok til å bli kontrollert av sammenlagtlagene. Vi får se.

PS: Adam Yates fra Ineos-Grenadiers leder løpet sammenlagt.

Publisert 27. mars 2021 kl 17.22
Sist oppdatert 27. mars 2021 kl 17.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen