Uslåelige Peter Sagan

Dagens finale i Tour de France var som skreddersydd for mannen i grønn trøye, Peter Sagan.

Sist oppdatert: 11. juli 2018 kl 17.45
HVEM KAN SLÅ SAGAN? Så lenge han er med i finalen, tilsynelatende ingen. Foto: Cor Vos.
HVEM KAN SLÅ SAGAN? Så lenge han er med i finalen, tilsynelatende ingen. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Som ventet ble det en lang og hard dag i Bretagne. Feltet snirklet seg gjennom det franske landskapet, over utallige bakkekuler og fem kategoriserte stigninger.

På vekselsvis smale og brede veier var det mange av de rene spurterne som fikk det tøft, og i en finale der de siste kilometerne ble stadig smalere og brattere, ble det et oppgjør mellom de sterkeste spurterne og klassikerrytterne.

Edvald var den eneste av de norske som hang med, men med 500 meter igjen til mål var han kjørt av i en av de mange fartsøkningene.

– Jeg prøvde, men det var lite jeg kunne gjøre. Peter Sagan satt der og både han og Colbrelli var raskere. Finalen var hard, men jeg hadde forventet at det skulle være enda brattere. Det var en rask avslutning, sa Philippe Gilbert til TV2 etter målgang.

SITTER TRYGT: Enn så lenge, hvertfall. Greg van Avermaet kjører fortsatt i gult. Foto: Cor Vos.
SITTER TRYGT: Enn så lenge, hvertfall. Greg van Avermaet kjører fortsatt i gult. Foto: Cor Vos.

Det var belgieren som åpnet finalen, men han ble raskt kjørt inn av Greg van Avermaet som gjerne ville beholde sin gul trøye. I den lille tetkvintetten satt også lagkamerat Julien Alaphilippe - en mann mange hadde spådd til topps.

Men midt i gruppen satt den en mannen man virkelig ikke vil ha med til mål i en slik finale, nemlig Peter Sagan. Han satt midt i teten med full kontroll, og med 200 meter til mål åpnet han spurten sin.

Nærmest å slå den grønne «Tourminatoren» var Sonny Colbrelli. Italieneren var lenge oppe på siden av Sagan, men måtte gi tapt med over en sykkellengde.

NY MANN I KLATRETRØYA

Mens det knapt har vært bakkekuler til nå i rittet, var det klart for endringer i klatretrøya. Latviske Tom Skujns var en del av dagens brudd, og i den avsluttende klatringen mot slutten av etappen, var han fullstendig overlegen.

I morgen er det nok en kupert dag, med gode muligheter for å kjøre inn flere poeng for Trek-Segafredorytteren.

Publisert 11. juli 2018 kl 17.45
Sist oppdatert 11. juli 2018 kl 17.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen