Peter Sagan dropper brosteinsklassikerne

I tidenes merkeligste sesong har Peter Sagan bestemt seg for å droppe Paris-Roubaix og Flandern rundt. I stedet kommer han til å kjøre både Tour de France og Giro d'Italia.

Sist oppdatert: 17. juni 2020 kl 08.50
Peter Sagan med giro premie
FØRSTEGANGSRYTTER: Peter Sagan vil i år kjøre Giro d'Italia for første gang. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Denne vårens brosteinsklassikere ble som kjent avlyst og flyttet til høsten. En skulle kanskje tro at de beste klassikerrytterne var mer enn kjørekåte når de kom i gang i gjen, men slik blir det altså ikke.

Peter Sagan har vunnet både Flandern rundt og Paris - Roubaix, seiere han altså ikke skal forsvare i år.

I år skal Sagan heller kjørte Touren og Giroen, ritt som kommer rett etter hverandre. Sagan kommer til å ha 42 rittdager på 58 dager når de to treukersrittene er over.

Årsaken er både enkel, og nobel.

– Jeg lovet arrangøren av Giro d'Italia at Sagan skulle kjøre Giroen, og det lovet vel Sagan også. Det var ikke en skriftlig avtale, men for oss er det viktig å holde det vi lover, det er sånn vi jobber. Vi kommer til å gi Sagan full støtte fra hele laget i Giroen, forteller Peter Denk, manager i Bora-Hansgrohe, i en pressemelding.

Peter sagan tour de france
TIL TOUREN: Peter Sagan har planer om å sette fyr på Tour de France-feltet i år også. Foto: Cor Vos.

Dette betyr at Sagan vil gå glipp av Flandern, Roubaix og Gent-Wevelgem for første gang siden 2013. Han har forøvrig vunnet sistnevnte ritt intet mindre enn tre ganger, sist gang i 2018. Da hadde han forøvrig hårete ben og en vill manke, til gled og forundring for fans og kommentatorer.

Hektisk sesong

Giro d'Italia vil kræsje med mange av brosteinsrittene når sesongen starter igjen. Tour de France arrangeres 29. august - 20. september, mens Giroen vil kjøres 3.- 25. oktober. Flandern rundt og Paris - Roubaix arrangeres henholdsvis 18. og 25. oktober.

Peter Sagan har aldri kjørt Giro d'Italia, og vil naturligvis være en av hovedattraksjonene når rittet starter. Han vil sannsynligvis satse alt på å vinne poengtrøya, han har tross alt syv grønne trøyer å vise til fra Tour de France, kanskje en åttende om alt har gått som det pleier.

peter sagan grønn trøye
HULKEN: Peter Sagan har intet mindre enn syv grønne trøyer i skapet. Foto: Cor Vos.
Publisert 17. juni 2020 kl 08.50
Sist oppdatert 17. juni 2020 kl 08.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen