Peter Sagan vant tredje etappe i Tour de France

Selv ikke et teknisk uhell på oppløpet kunne stoppe Peter Sagan i Longwy. på Tour de Frances tredje etappe.

Sist oppdatert: 3. juli 2017 kl 17.54
SUVEREN FAVORITT: Peter Sagan var den store favoritten før dagens etappe og levde opp til favorittstempelet. Foto: Kristof Ramon
SUVEREN FAVORITT: Peter Sagan var den store favoritten før dagens etappe og levde opp til favorittstempelet. Foto: Kristof Ramon
Lesetid: 3 minutter

Etter en flat etappe i går var dagens etappe regnet som mer kupert. Spesielt var avslutningen på etappen av det hektiske slaget og ble på forhånd regnet som for tøff for de rendyrkede spurterne. Edvald Boasson Hagen var pekt ut som det norske håpet før etappen.

I tillegg hadde Vegard Stake Laengen fått grønt lys fra sportsdirektøren i UAE Team Emirates til å komme seg med i dagens brudd. Den høyreiste askerbøringen var aktiv i starten etappen, men klarte aldri å komme seg de seks rytterne som til slutt rev seg løs fra hovedfelten.

  

OFFENSIV: Vegard Stake Laengen forsøkte forgjeves å komme seg med i dagens brudd. Arkivfoto: Kristof Ramon 
   
Underveis på etappen lot ikke hovedfeltet bruddet få alt for mye spillerom og de seks rytterne ble holdt på en komfortabel avstand. Nathan Brown fra Cannondale-Drapac var en del av bruddet og fortsatte klatretrøye-jakten for det amerikanske laget.

Brown tok tre klatrepoeng på etappen og overtok dermed ledelsen i klatrekonkurransen fra lagkamerat Taylor Phinney.
   
De siste 15 kilometerne av etappen inneholdt en fjerdekategori-stigning, samt en tredjekategori-stigning opp mot målstreken i Longwy. Flere lag ønsket derfor å ha rytterne sine i godt plassert i fronten av hovedfeltet for å unngå problemer, og farten i feltet var svært høy inn i finalen. Elleve kilometer før mål ble de siste restene av bruddet hentet inn. 
   

SYKKELSPORTENS VUGGE: Dagens etappe startet i Liége i Belgia, og publikum hadde selvsagt møtt opp i hopetall. Foto: Kristof Ramon
  
Hardkjøret fortsatte inn mot den siste bakken, som startet to kilometer før mål. Inne i bakken ble det derimot et realt lureløp. Med 700 meter igjen angrep overraskende Richie Porte. Flere ryttere laget voldsomme grimaser og tempoet var tydelig høyt etter Portes fartsøkning.

Peter Sagan manøvrerte seg derimot rolig opp på hjulet til Richie Porte med 300 meter igjen. I spurten var den regjerende verdensmesteren såpass overlegen at han kunne tillate seg et lite uhell med pedalen og likevel ha full kontroll.

Michael Matthews var Sagans nærmeste utfordrer i spurten, mens Dan Martin kapret tredjeplassen. Edvald Boasson Hagen satt godt med helt til spurten gikk, men fikk det dessverre for tøft og kom i mål som 27. mann. Alexander Kristoff var offensiv og lå godt plassert én kilometer før mål, men maktet ikke å være med da Richie Porte skrudde opp farten.
    

SEIER: En slagen gjeng måtte se Peter Sagan kaste armene i været i Longwy. Foto: Kristof Ramon
  
Geraint Thomas ble nummer åtte på dagens etappe, to sekunder bak Sagan og beholdt dermed den gule trøyen. Marcel Kittel ble hektet av tidlig i dagens avslutning, men blir likevel å finne i grønn trøye i morgen. Pierre Latour hang med teten inn og tok over ledelsen i ungdomskonkurransen fra Stefan Küng.
   
Les resultater og etappebeskrivelser i vår interaktive grafikk:
 

Publisert 3. juli 2017 kl 17.54
Sist oppdatert 3. juli 2017 kl 17.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen