Peter Sagan briljerte i sidevinden

Peter Sagan var iskaldt helt til streken og vant sin andre etappe i årets Tour de France, mens Chris Froome sikret seg verdifulle bonussekunder med andreplass.

Sist oppdatert: 13. juli 2016 kl 17.43
PETER SAGAN viser hvilken verdensmester han er: Mesterlig kalkulert til målstreken med full kontroll. Foto: Cor Vos
PETER SAGAN viser hvilken verdensmester han er: Mesterlig kalkulert til målstreken med full kontroll. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Med andreplassen fikk Froome (Sky) med seg ytterligere 11 sekunder på sammenlagten, mens Sagan (Tinkoff) nå sitter med 309 poeng på den grønne trøya.

Den 162.5km etappen fra Carcassonne til Montpellier var relativt flat, men mye vind og vanvittig til støting, angrep og motangrep gjorde krevende forhold.

Alexander Kristoff har en outside sjanse på denne etappen, der Marcel Kittel var forhåndsfavoritten sammen med Mark Cavendish. Kristoff endte imidlertid på fjerdeplass etter at han vant spurtoppgjøret i hovedfeltet som kom i mål fem sekunder bak Sagan, Froome og Froomes lagkamerat Geraint Thomas.

– Det kommer til å bli vanskelig å vinne i dag, sa Kristoff i forkant av etappen. Etter målgang var han tydelig irritert på den sure fjerdeplassen.

Richie Porte og Mark Cavendish uttalte også bekymring for etappen i forkant av dagen, både fordi den er tøff i seg selv og med mye vind blir den direkte farlig. Og det fikk de rett i. Den ene velten avløste den neste, men ingen av de norske spiste asfalt i dag. Det gjorde derimot Thibaut Pinot, George Bennett, Jurgen van den Broeck, Luis Leon Sanchez, Lawson Craddock, Tsgabu Grmay, Edward Theuns og Alex Howes.

Etappen var preget av nervøsitet i feltet fra start til mål, det gikk i rykk og napp, ryttere falt av og hentet seg inn igjen, og lagene slåss om å kjøre feltet i filler. Et brudd med Artur Vichot fra FDJ og Leigh Howard fra IAM stakk i brudd etter 8km, kjempet heroisk i den stive vinden og satt i front til det var en drøy time igjen, 60km fra mål. Vichot sikret seg dermed dagens eneste klatrepoeng.

Mellomspurten gikk til Marcel Kittel, med Sagan på andreplass og Cavendish på tredje.  

Etappe 11
1.Sagan,
2.Froome s.t.,
3.Bodnar s.t.,
4.KRISTOFF, +6 sekunder
5.Laporte,
6.Stuyven,
7.BOASSON HAGEN,
8.Greipel,
9.HOLST ENGER,
10.Naesen,
11.Janse van Rensburg,
12.Degenkolb,
13.Groenewegen,
14.McLay,
15.Yates.

Plass 4-15 alle 0.06 bak Sagan.

Gul trøye
1.Froome, 
2.Yates 0.28, 
3.D.Martin 0.31, 
4.Quintana 0.35, 
5.Mollema 0.56, 
6.Bardet 0.56, 
7.Henao 0.56, 
8. Valverde 1.13, 
9.van Garderen 1.13, 
10.Kreuziger 1.28.

Publisert 13. juli 2016 kl 17.43
Sist oppdatert 13. juli 2016 kl 17.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen