Ineos Grenadiers - Sykkellag

Ineos Grenadiers er det største laget i sykkelsporten. De har mest penger, samler de største stjernene og gjør alt de kan for å vinne hvert ritt.

Ineos Grenadiers fikk sitt nye navn i 2020, etter at Ineos-eier og bilentusiast Jim Ratcliffe ønsket å gjenskape den gamle Land Rover Defender med nytt navn, Grenadier. Ineos Grenadiers ble dermed det nye navnet på laget som startet som Team Sky.

Laget startet med en tydelig antidopingprofil, en motsetning til andre lag i sporten på den tiden, men enkelte dopingsaker har med tiden kastet mørke skygger over laget.

Ineos Grenadiers har klare målsetninger i sykkelsporten: De vil vinne Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana.

Den norske eksproffen Gabriel Rasch er sportsdirektør i laget.

annonse
Hvor mange Tour de France har Ineos Grenadiers vunnet?

Bradley Wiggins var den første som vant Tour de France for laget, i 2012, da det het Team Sky. Siden har Chris Froome vunnet fire ganger (2013, 2015, 2016 og 2017), Geraint Thomas én gang (2018) og Egan Bernal én gang (2019).

Hvem er draktsponsoren til Ineos Grenadiers?

Ineos Grenadiers er sponset av belgiske Bioracer. Under tiden som Team Sky var de sponset av både Adidas, Rapha og Castelli.

Hvem er tidenes yngste Tour de France-vinner?

Da Ineos Grenadiers-rytter Egan Bernal, som vant Tour de France var han bare 22 år gammel.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen