Milano-Sanremo - sesongens første monument

Milano-Sanremo er årets første monument, der spurterne gjerne gjør opp om seieren. «La Primavera» er også det lengste rittet på proffenes kalender.

Det er over 100 år siden Milano-Sanremo ble arrangert for første gang, den gang gjort for å lokke rike milanesere til Sanremo. Men hva ellers kjennetegner rittet?

Mange kaller rittet for La classicisima, La primavera eller spurternes klassiker. Rittet er det første store mestermøtet hver sesong, i tillegg til at det også er sesongens lengste på nærmere 300 kilometer.

Dette er rittet hvor klatrere, puncheurer og spurtere alle kjemper om seieren, og i 2021 var det Jasper Stuyven som snøt feltets raskeste ryttere.

I 2014 ble Alexander Kristoff historisk da han vant rittet, og ble den første norske rytteren til å vinne et av sykkelsportens fem monumenter.

annonse
Hvor langt er Milano-Sanremo?

Distansen er litt forskjellig hvert år, for det er stort sett alltid veiarbeid og omkjøring på den lange ruta. 2021-utgaven var eksempelvis 299 kilometer.

Hva slags type rytter er det som vinner Milano-Sanremo?

Ofte ser vi at spurtere vinner, men er det et ritt som er umulig å spå er det Milano-Sanremo.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen