Sam Bennett tok sin første etappeseier i Tour de France, da han spurtet ned Caleb Ewan og Peter Sagan på slutten av dagens paddeflate etappe.

Iren fikk et perfekt opptrekk av danske Mikael Mørkøv, og skuffet ikke på siste meterne. Dermed kjørte Deceuninck-QuickStep-rytteren seg også inn i den grønne poengtrøya, hvor han nå leder med 21 poeng på Peter Sagan. 

Annonse

Dagens etappe var den eneste i årets Tour uten en kategorisert stigning underveis, men det ble likevel dramatisk etappe med mange velt underveis. Edvald Boasson Hagen var blant rytterne som gikk hardt i bakken med 50 kilometer igjen. I samme velt gikk også Gulliaume Martin og Tadej Pogacar ned, men begge kom seg etterhvert tilbake til feltet.

Med to mil igjen prøvde Team Ineos nok en gang å sprenge feltet i sidevinden, men resultatet ble ikke helt det samme som på den 7. etappen. 

Sam Bennett har prøvd hardt å vinne en etappe i Touren over lang tid, og vært svært nære ved flere anledninger i år. Iren var overvelmet av følelser da han ble intervjuet kort tid etter målgang. 

- Jeg glemte å kaste frem sykkelen, så jeg var usikker på om jeg faktisk klarte det. Jeg klarer ikke forstå at jeg vant. Jeg vil takke Patrick (Lefevre, teamsjef, red.anm) som har gitt meg denne muligheten, min kone og lagkameratene mine som gjorde en fantastisk jobb. Man drømmer om at dette skal skje, det har tatt meg en stund, men det skjedde!

I morgen venter det som trolig blir en ny sjanse for spurterne!