JUNIORENE LEVERTE I ROUBAIX

Norge med to ryttere blant de ti beste i juniorutgaven av Paris-Roubaix.

Sist oppdatert: 11. april 2016 kl 11.38
STERK INNSATS: Juniorlandslaget hevdet seg med to mann topp ti i helgens Paris-Roubaix for juniorer. Foto: NCF.
STERK INNSATS: Juniorlandslaget hevdet seg med to mann topp ti i helgens Paris-Roubaix for juniorer. Foto: NCF.
Lesetid: 3 minutter

Mens proffene ennå forberedte seg til det som skulle bli den sykeste versjonen av Paris-Roubaix i moderne historie, syklet det norske juniorlandslaget versjonen for de kommende stjernene.

Juniorlandslaget gjorde en solid innsats der de kjørte opp løypen for proffene. Ludvik Holstad endte på 8. plass, mens mer anerkjente Håkon Lunder Aalrust ble nummer 10.

Ludvik Holstad satt med i teten hele rittet og prøvde seg også på et angrep med seks kilometer igjen. Han ble imidlertid hentet inn igjen og kom inn i gruppen som kjempet om tredjeplassen på velodromen i Roubaix.

– Det var mye støting på slutten og jeg fikk skikkelig syra, så da ble det tøft, sa Ludvik om avslutningen. I en gruppe like bak Ludvik kjempet Håkon Lunder Aalrust seg inn til en 10. plass. Prestasjonen er imponerende, særlig med tanke på at Aalrust ikke fikk avsluttet konkurransesesongen før etter VM i sykkelkross i februar.

–  Jeg er ganske fornøyd med 10. plass i dag. Jeg gjorde det jeg kunne og både jeg og Ludvik syklet bra i sammen på slutten. Det var det beste jeg fikk til i dag, sa Lunder Aalrust etter målgang.

Iver Knotten følte seg bra før rittet, men han var en av utallige utøvere som gikk i bakken. Det var nesten komiske tilstander på morgenen, gjørmen hadde langt fra tørket opp da juniorene syklet. Sosiale medier var fulle av gjørmete syklister som prøvde å sjangle seg opp til feltet, og Knotten var en av disse. En velt rundt midtveis i løpet ødela sjansene for et toppresultat.

MULTITALENT: Håkon Lunder Aalrust har vært innom både sykkelkross, terreng og landevei. I helgen ble han nummer ti i Roubaix. Foto: NCF.

– Dette var brutalt. Det var velt og kaos overalt. Jeg traff dessverre en motorsykkel og veltet, så etter det gjorde det vondt overalt. Før velten følte jeg meg veldig bra og hadde ikke hatt syra en eneste gang. Da er det ekstra surt å velte, sa Iver Knotten. Han var svært skuffet over 29. plassen.

Sedrik Ullebø og Joakim Kjemhus var begge involvert i velt, og klarte aldri å komme seg tilbake. Erik Ysland mistet også tetfeltet på en av brosteinspartiene. Sedrik Ullebø er kanskje den med den mest egnede fysikken for rittet, men han endte på 40. plass. Ysland ble nr 61, mens Kjemhus brøt rittet.

Publisert 11. april 2016 kl 11.38
Sist oppdatert 11. april 2016 kl 11.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen