Primoz Roglic klar for Bora-hansgrohe

Offisielt: Roglic klar for Bora-hansgrohe

Etter å forrige uke ha bekreftet at han forlater Jumbo-Visma, er hans nye arbeidsgiver nå offisiell.

Sist oppdatert 6. oktober 2023 kl 11.30

Samtidig som den storslåtte potensielle sammenslåingen mellom Jumbo-Visma og Soudal - Quick-Step har pågått, gjorde Primoz Roglic det klart at han forlater førstnevnte uansett hva som skjer.

Fredag formiddag er det klart hvilket lag han fortsetter karrieren i: tyske Bora-hansgrohe.

Gjennom den siste tiden har Roglic vært linket til både Ineos Grenadiers (hvor hans nåværende lagkamerat Tobias Foss er på vei), Jayco-Alula, Lidl-Trek og Jayco-AlUla.

Torsdag kveld skrev Global Cycling Network at en avtale med Bora-hansgrohe var klar, og fredag bekrefter altså laget dette selv.

Ifølge lagets sjef Ralph Denk har Roglic signert en kontrakt som strekker seg lenger enn ett år.

– Etter at Peter Sagan forlot oss (etter 2021-sesongen, red.anm.) er dette en ny milepæl for oss. Han er en av de beste rytterne i verden. Han har vunnet mer eller mindre hvert eneste ritt i 2023-sesongen, sier Denk.

Roglic, som var skihopper før han ble syklist, har syklet i Jumbo-Visma siden 2016 (da laget het LottoNL-Jumbo) og har hatt stor suksess i det nederlandske storlaget.

Da han vant Giro dell'Emilia i helgen som gikk, var det 33-åringens 80. profesjonelle seier.

Bare i 2023 har han stått øverst på podiet hele 15 ganger.

VANT GIROEN: I en ellevill avslutning sikret Primoz Roglic seieren i årets Giro d'iItalia på den nest siste etappen. Foto: Cor Vos
VANT GIROEN: I en ellevill avslutning sikret Primoz Roglic seieren i årets Giro d'iItalia på den nest siste etappen. Foto: Cor Vos

I løpet av hans tid i Jumbo-Visma har han vunnet Vuelta a España tre ganger, Giro d'Italia én gang, tre etappeseire i Tour de France, monumentet Liège-Bastogne-Liège, OL-gull på tempo, samt en rekke sammenlagtseire i etapperitt.

Cyclingnews.com hevder at Bora må betale tre millioner euro for å kjøpe Roglic ut av kontrakten i Jumbo-Visma, som egentlig strekker seg ut 2024.

De hevder også at han vil få en årslønn på over fem millioner euro per sesong i det som skal være en toårskontrakt.

I helgen er det gravel-VM, med elleve norske ryttere til start:

MESTERMØTE: VM-trøya glapp for Wout van Aert i landeveis-VM i august. Nå håper han nok å kunne kapre en trøye som er like fin som Jan Olav Beitmyrens. Foto: Thorolf Hestnes
Les også

Åpenbare gnisninger

At Roglics tid i Jumbo-Visma var over, ble trolig helt klart under forrige måneds Vuelta a España, som endte med seier til lagkamerat Sepp Kuss.

Sammen med Jonas Vingegaard, gikk Roglic inn i rittet som kaptein, men etter bruddseier på den 6. etappen havnet Kuss i den røde ledertrøya.

Kuss holdt på ledelsen sin, selv om både Vingegaard og Roglic knappet inn. På den 17. etappen opp ikoniske Alto de l'Angliru, ble det tydelig at Roglic helst ville gå for seieren selv.

Etter at Roglic, Kuss og Vingegaard hadde kjørt fra alle konkurrentene, fortsatte Roglic å holde oppe trykket og kjørte etter hvert fra Kuss, mens Vingegaard hang med.

– Jeg har mine egne tanker om det, sa Roglic på spørsmål om hvem som var leder i Jumbo-Visma etter etappen.

Uttalelsene i etterkant fikk også flere til å reagere. I de påfølgende dagene gjorde hverken Roglic eller Vingegaard noen ytterligere utskeielser, og Kuss vant rittet sammenlagt.

Jakter Tour-seier

For Roglics del har han aldri lykkes med sitt kanskje største mål i karrieren: Å vinne Tour de France.

Med to seire på rad til Jonas Vingegaard i Touren, så det umulig ut for Roglic å kunne gå inn i neste års ritt som en reell kaptein.

Dermed så han seg antagelig nødt til å forlate Jumbo-Visma, for å få den sjansen, og i Bora-hansgrohe vil det ikke være noen tvil om at han er lederen.

Per Strand Hagenes med knockout på stjerneryttere i Tyskland:

TAKK FOR LAGET: Christophe Laporte var i Tyskland for å vise fram EM-trøya si, men spilte likevel opp Per Strand Hagenes til seier i Münster. Foto: Cor Vos
Les også
Publisert 6. oktober 2023 kl 11.25
Sist oppdatert 6. oktober 2023 kl 11.30
annonse
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen