Tom Dumoulin tar pause på ubestemt tid

Giro-vinneren fra 2017 sliter med motivasjonen.

Sist oppdatert: 24. januar 2021 kl 12.42
TAR EN PAUSE: Tom Dumoulin. Foto: Cor Vos
TAR EN PAUSE: Tom Dumoulin. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Lørdag ble det kjent at Tom Dumoulin tar en pause fra sykkelsporten på ubestemt tid. Det var det Jumbo-Visma som selv annonserte i en pressemelding.

30-åringen forlater Jumbo-Vismas treningsleir i Spania, vet ikke om eller når han kommer tilbake i konkurranser, og tar en ubetalt ferie.

– Jeg tok avgjørelsen i går. Og laget støtter meg i dette, og det føles virkelig godt. Det er virkelig som hundre kilo er borte fra skuldrene mine. Jeg våknet umiddelbart opp glad, forteller nederlenderen selv i pressemeldingen.

Fredag ble Dumoulin annonsert som en del av Tour de France-troppen til det nederlandske laget, sammen med Primoz Roglic og Steven Kruijswijk.

Giro-vinneren fra 2017 forteller imidlertid om en stor bør som har hengt over ham.

– Det føles så godt at jeg endelig tok avgjørelsen om å ta litt tid for meg selv. Det sier nok. Jeg har følt ganske lenge, at det er vanskelig for meg å finne veien min som syklisten Tom Dumoulin. Med alt presset og forventningene som kommer med det.

– Jeg ønsker å gjøre det bra for veldig mange folk. Jeg vil gjøre laget fornøyd med meg. Jeg vil gjøre sponsorene fornøyd. Jeg vil at min kone og familien min skal være glad. Så jeg ønsker bare alle godt, og grunnet det har jeg glemt meg selv litt det siste året. Hva ønsker jeg? Vil jeg fremdeles være en rytter, og hvordan?

Roses

En rekke profiler i sykkelsporten har tatt til sosiale medier for å rose Dumoulins avgjørelse og hans åpenhet, deriblant hans tidligere lagkamerat Marcel Kittel.

Duoen syklet sammen mellom 2012 og 2015. Kittel la opp i 2019 etter å ha strevet med motivasjonen.

– Jeg har alltid beundret [Tom Dumoulin] for hans styrke. På sykkelen da vi var lagkamerat og vant Tour de France-etapper sammen. Og av sykkelen for hans klare meninger og ærlige kritikk, skriver Kittel på sin Instagram-konto.

– Selvsagt er jeg lei meg for å se at han tar en pause fra sykling nå, men han holder seg tro mot seg selv for å ta tiden han trenger, og finne ut hva og hvem han er og hva han vil. Jeg vet fra personlig erfaring hvordan det føles og hvor vanskelig det kan være når du tviler på hva du gjør, og du vil se forbi det nåværende liv og identitet. Bare tiden vil gi deg svarene du håper på, og jeg håper Tom finner dem snart.

Se hele Jumbo-Visma sitt intervju med Dumoulin her:

Publisert 24. januar 2021 kl 12.42
Sist oppdatert 24. januar 2021 kl 12.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen