Mandag formiddag ble det norske stortalentet Jørgen Nordhagen presentert som Jumbo–Vismas nyeste signering.

17–åringen har én sesong igjen som juniorsyklist, før han i 2024 blir en del av utviklingslaget til nederlenderne og blir proff i WorldTour–laget allerede fra 2025.

Fra før sykler både Johannes Staune–Mittet og juniorverdensmesteren fra 2021, Per Strand Hagenes, i utviklingslaget, mens Tobias Foss sykler i profflaget.

Jumbo–Visma har de siste årene vært et av de mest dominerende lagene i sykkelsporten, og vant senest i år Tour de France med danske Jonas Vingegaard.

– Her får jeg tid og rom til å utvikle meg som person og bli en proffrytter. Det har alltid vært drømmen min og den vil oppfylles om et par år. Jeg ser veldig frem til det, sier Nordhagen i en pressemelding.

I år har Nordhagen blitt norgesmester på tempo og tatt EM–sølv i juniorklassen. Han vant også Birkebeinerrittet og syklet sterkt i VM.

Nordhagen, som opprinnelig kommer fra Lier, går til daglig på NTG på Lillehammer.

NORGESMESTER: Jørgen Nordhagen vant juniortempoen under NM i Steinkjer i juni. Foto: Henrik Alpers
NORGESMESTER: Jørgen Nordhagen vant juniortempoen under NM i Steinkjer i juni. Foto: Henrik Alpers

– Ettersom jeg allerede har bestemt meg for å sykle for Jumbo–Visma etter juniorkarrieren, kan jeg fortsette å utvikle meg i fred og ro, og fokusere på de sportslige målene mine. Jeg tror jeg og laget er en god match, og baserte på førsteinntrykket mitt, har jeg og laget det samme tankesettet, sier Nordhagen.

Til Sykkelmagasinet forteller utviklingslagets sjef, Robbert de Groot, at de allerede har fulgt Nordhagen i et par år.

Nordhagen har også NM–medaljer fra langrenn og vil fortsette å satse videre med ski på beina.

– Jeg tror faktisk det betyr litt for ham at framtida hans nå er avklart. Nå kan han rette fokus mot å bli en enda bedre utøver, både på ski om vinteren og på sykkelen utover våren. Han kan jobbe videre sammen med treneren sin på NTG og slipper unna mas fra agenter og andre som ønsker å snakke med ham og overbevise ham om signere for deres satsing, sier de Groot.