Visma-Lease a Bike – verdens beste sykkellag

De gulkledde nederlenderne har dominert sykkelsporten de siste årene. Visma-Lease a Bike har vunnet to Tour de France på rad med Jonas Vingegaard og superstjernen Wout van Aert herjer i alle mulige ritt.

Visma-Lease a Bike er en av de eldste profflagene i sykkelsporten, og du husker dem trolig som både Rabobank, Team Belkin og Jumbo-Visma.

I dag er de sammen med UAE Team Emirates de som kjemper hardest om sammenlagtseieren i de store rittene.

De siste årene har de dominert sykkelsporten. I 2022 og 2023 vant de Tour de France med Jonas Vingegaard, og i 2023 tok de en historisk Grand Tour-trippel da de vant både Giro d'Italia, Vuelta a España og Touren.

Laget har hele fire nordmenn i rekkene sine: juniorverdensmester Per Strand Hagenes, Johannes Staune-Mittet, Jørgen Nordhagen og Jonas Kind Høydahl.

I tillegg er også Espen Aareskjold trener i laget.

Laget har også et damelag, hvor veteranen Marianne Vos er den store stjernen. Hun er tre ganger verdensmester på landevei og har vunnet alt som er å vinne. Hun står med 238 proffseire.

annonse
Hvilke norske ryttere sykler på Visma-Lease a Bike?

Det er hele fire norske ryttere som sykler for Visma-Lease a Bike: Per Strand Hagenes, Jørgen Nordhagen, Johannes Staune-Mittet og Jonas Kind Høydahl.

Hvor mange Tour de France har Visma-Lease a Bike vunnet?

Det nederlandske laget er av mange regnet som verdens beste sykkellag, og de to siste årene, 2022 og 2023, vant de Tour de France overlegent med danske Jonas Vingegaard.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen