Jumbo-Visma - et av de eldste og beste profflagene i sykkelsporten

De gulkledde nederlenderne jager og jager sin første sammenlagtseier i Tour de France. Visma er forøvrig en norsk sponsor, noe som gjør det lettere å heie på Wout van Aert.

Jumbo-Visma er en av de eldste profflagene i sykkelsporten, og du husker dem trolig som både Rabobank og Team Belkin.

I dag er de sammen med Ineos Grenadiers de som kjemper hardest om sammenlagtseieren i de store rittene.

De siste årene har Primoz Roglic vært med å kjempe i toppen av Tour de France mot landsmannen Tadej Pogacar, og Roglic har også vunnet Vuelta a España tre år på rad. I klassikerne er det Wout van Aert som har vært deres store stjerne, og han har vunnet både Strade Bianche, Gent-Wevelgem og Amstel Gold Race.

Et var Norges største fremtidshåp, Tobias Foss, sykler også på laget, og i fjor leverte han en strålende niendeplass i Giro d'Italia, den beste norske sammenlagtplasseringen i rittet noensinne.

I tillegg har også laget to nordmenn i utviklingslaget sitt. Johannes Staune-Mittet og juniorverdensmester Per Strand Hagenes.

Laget har også et damelag, hvor veteranen Marianne Vos er den store stjernen. Hun er tre ganger verdensmester på landevei og har vunnet alt som er å vinne. Hun står med 238 proffseire.

annonse
Hvilke norske ryttere sykler på Jumbo-Visma?

Tobias Foss sykler for laget, og er deres kaptein i Giro d'Italia. De har også to nordmenn på utviklingslaget sitt: Johannes Staune-Mittet og Per Strand Hagenes.

Har Jumbo-Visma også damelag?

Ja, det har de. Kvinnelaget til Jumbo-Visma startet som kontinentallag i 2021, før de skal oppgradere til WorldTeam-status i 2022.

Er Jumbo-Visma gode på tempo?

I aller høyeste grad. Ryttere som Tony Martin og Wout van Aert er gode alene, men sammen er de et knallsterkt lagtempolag.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen