Groenewegen utestengt i ni måneder etter skrekkvelt

Dylan Groenewegen blir holdt ansvarlig for en av de styggeste veltene i moderne historie, og er nå utestengt i ni måneder for spurten i Polen rundt.

Sist oppdatert 11. november 2020 kl 12.26
dylan groenewegen polen rundt
SKREKKVELT: Dylan Groenewegen har akseptert utestengelsen på ni måneder etter skrekkvelten i Polen rundt. Foto: Cor Vos.

Det var grusomme bilder på skjermen under spurten på den første etappen i Polen rundt i våres.

Etappen gikk i slak nedoverbakke, og da Dylan Groenewegen skiftet korridor ble nederlandske Fabio Jakobsen presset mot gjerdet, før han smalt inn i målbuen.

Skadene Fabio Jakobsen pådro seg var enorme. Han mistet alle tennene, brakk flere ben i ansiktet og har gjennomgått utallige operasjoner siden velten. Han har som målsetning å kunne sette seg på en sykkel i løpet av denne måneden.

Selv om måten Groenewegen avvek fra spurtlinjen på ikke er noe verre enn vi har sett utallige ganger, fikk handlingen store konsekvenser.

UCI, det internasjonale sykkelforbundet, har nå konkludert. Dylan Groenewegen utestenges fra all sykling i ni måneder. Det betyr i praksis at han er klar for konkurranse igjen 7. mai.

fabio-jacobsen-dylan-groenewegen
fabio-jacobsen-dylan-groenewegen

– Utøveren har bidratt til etterforskningen og har også akseptert at utestengningen vil vare frem til 7. mai, altså en periode på ni måneder etter hendelsen, heter det i UCIs pressemelding.

Groenewegen har ikke konkurrert siden hendelsen.

– Denne velten i Polen rundt er den mørkeste delen av karrieren. Jeg skiftet linje i sputen, og jeg beklager dette, for jeg ønsker å spurte rettferdig. Konsekvensene var svært alvorlige, jeg er klar over det og jeg håper dette er noe andre spurtere kan lære av, sier Groenewegen i pressemsldingen Jumbo-Visma sendte ut etter at dommen fra UCI hadde falt.

I følge UCI har Groenewegen også «godtatt å delta i arrangementer som skal være fordelaktige for sykkelmiljøet», uten at dette er presisert videre.

Full oversikt over alle sakene som handler om proffsykling finner du her:

Publisert 11. november 2020 kl 12.26
Sist oppdatert 11. november 2020 kl 12.26
annonse
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen