Jumbo-Visma har allerede Tobias Foss i stallen, mens i utviklingslaget Jumbo-Visma Development sykler Johannes Staune-Mittet.

Nå er nok en norsk rytter klar for det nederlandske storlaget.

Etter å ha blitt norgesmester på fellesstart i juniorklassen for andre år på rad, tok Per Strand Hagenes også sølv på NM-tempoen.

Lørdag startet utviklingslaget en samling i Zrece Pohorje i Slovenia, hvor Strand Hagenes er med, og lørdag formiddag kom også pressemeldingen som bekrefter at 17-åringen har signert for laget fra og med 2022.

Det var Sykkelmagasinet som først meldte om signeringen.

- Drømmen min er å bli profesjonell syklist, og jeg tror dette laget er det perfekte stedet for det. Når jeg ser på de andre norske rytterne i laget, tenker jeg at laget er perfekt for meg også. Jeg tror Johannes Staune-Mittet og Tobias Foss har det strålende her, forteller Strand Hagenes i pressemeldingen - og fortsetter:

- Jeg er veldig glad for at jeg får sjansen til å forbedre meg her. De siste årene, tross mangel på ritt, har jeg likevel klart å utvikle meg bra gjennom trening. Forhåpentlig kan jeg fortsette den utviklingen.

I tillegg til Strand Hagenes, har Jumbo-Visma Development også signert Tijmen Graat.

Strand Hagenes har, som sin nye lagkamerat Staune-Mittet også gjorde, satset som aktiv langrennsløper, men har altså valgt å prioritere sykkelen etter hvert.

- Per er en veldig talentfull rytter. Han er en superstrek gutt som trolig er en rytter for klassikerne, men han må selvsagt fremdeles utvikle seg og vi skal hjelpe ham med det.

Det sier head of development i Jumbo-Visma, Robbert de Groot, i pressemeldingen. Han fortsetter:

- Han har en atletisk bagrunn som langrennsløper, men nå skal han fokusere på landeveissykling. Forhåpentlig kan vi også la ham ta steg i utviklingen. Begge guttene vil gjøre sine første kilometer i U23-feltet neste år og vi ser veldig frem til det.