Etter en vanvittig spurt på oppløpet i Oudenaarde klarte Mathieu van der Poel akkurat å slenge hjulet foran sin erkerival Wout van Aert.

Dermed tok Alpecin-Fenix-rytteren sin første triumf i et av sykkelsportens fem monumenter, etter å ha kjørt sammen med van Aert i rittets avsluttende fase. 

Annonse

I motsetningen til i forrige helgs Gent-Wevelgem samarbeidet duoen i dag svært godt på de siste milene, og dermed ble det altså en spurt mellom de to kamphanene. Duoen har begge en bakgrunn fra sykkelkross, hvor de allerede har duellert i årevis, før de begge nå altså har meldt overgang til landeveien.

Der har de begge gjort sine saker så bra at de var sett på som de to store favorittene til årets Flandern Rundt. Dagens ritt utviklet seg dermed til å bli akkurat den gigantduellen mange hadde ønsket seg, og tippet, i forkant. Det skjedde imidlertid ikke uten dramatikk! 

Edvald Boasson Hagen var det første store navnet som begynte å røre på seg under dagens ritt, da han støtet solo fra feltet med 105 kilometer. Nordmannen håpet nok å få selskap, men ble i stedet liggende alene foran feltet i rundt 15 kilometer. Derfra og inn ble det tyngre for Edvald, selv om han var med på noe av støtingen. 

Omlag fire mil før mål klasket verdensmester Julian Alaphilippe for fulle mugger, og fikk følge av Mathieu van der Poel. Da gikk naturligvis alle alarmene hos Wout van Aert, som alene kjørte seg opp til duoen i tet. Dermed var det en trio med de tre største forhåndsfavorittene som så ut til å gjøre opp om seieren.

Med tre mil igjen ble imidlertid tetgruppen redusert fra tre til to ryttere. Julian Alaphilippe var nemlig både uheldig og en aning uoppmerksom, da han kjørte rett inn i en motorsykkel og gikk knallhardt i bakken. 

Dermed ble franskmannen liggende og hyle av smerte på asfalten, mens de to erkerivalene van der Poel og van Aert dundret videre. Duoen fikk raskt over minuttet til en forfølgergruppe på rundt 15 ryttere, hvor også Alexander Kristoff satt. Selv om QuickStep satt med fire ryttere i denne gruppen klarte de aldri å komme seg over sjokket, etter at kapteinen deres altså veltet ut av rittet på brutalt vis. 

De to erkerivalene van der Poel og van Aert samarbeidet godt hele veien inn til mål, hvor det altså var xx som stakk av med seieren etter en heseblesende spurt. Like bak suste altså vår egen Alexander Kristoff inn til en meget flott tredjeplass. Nordmannen fortsatte dermed sin knallsterke rekke i rittet, hvor han aldri har vært dårligere enn nummer 16! 

Resultater 

Flandern Rundt 2020, topp 10 

1

Mathieu Van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix

2

Wout van Aert (Bel) Team Jumbo-Visma

3

Alexander Kristoff (Nor) UAE Team Emirates

4

Anthony Turgis (Fra) Total Direct Energie

5

Yves Lampaert (Bel) Elegant-Quickstep

6

Dimitri Claeys (Bel) Cofidis

7

Oliver Naesen (Bel) AG2R la Mondiale

8

Dylan Van Baarle (Ned) Ineos Grenadiers

9

John Degenkolb (Ger) Lotto Soudal

10

Tiesj Benoot (Bel) Team Sunweb