Det ble dansk triumf i dagens Gent-Wevelgem, da Mads Pedersen spurtet ned Florian Sénéchal og Matteo Trentin på oppløpet. Fjorårets verdensmester leverte en imponerende siste kilometer, og klarte dermed å snyte storfavorittene Wout van Aert og Mathieu van der Poel for seieren. 

Annonse

Den kruttsterke duoen var nemlig mest opptatt av å passe på hverandre mot slutten, og dermed endte de på de to siste plassene i den ni mann store gruppen som skulle gjøre opp om seieren. 

Et tidlig brudd, hvor blant andre Mark Cavendish satt, fikk raskt en luke på nesten åtte minutter, men da støting begynte med omlag seks mil igjen forsvant forspranget som dugg for solen. Etter at alle brosteinsbakkene var unnagjort gjenstod en gruppe på 17 ryttere, som deretter ble kuttet ytterligere ned til de ni som gjorde opp om seieren. 

Alexander Kristoff var med på hardkjøret underveis, og satt en stund i en god posisjon, men i de tøffeste kneikene så det ut til at Alex fortsatt mangler litt på toppformen. Dermed ble det ingen kopi av fjorårets seier i Gent-Wevelgem for Kristoff.

I stedet måtte Alex nøye seg med å ta spurten i det som var igjen av hovedfeltet, hvilket i år ga ham en 19. plass. Forhåpentligvis gjør imidlertid at dagens ritt at han ankommer neste søndags Flandern Rundt i toppform. 

Edvald Boasson Hagen, Amund Grøndahl Jansen, Rasmus Fossum Tiller, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm utgjorde i tillegg til Kristoff en sterk norsk kontingent i dagens ritt, men ingen markerte seg nevneverdig underveis. 

Resultater

Topp 10 Gent-Wevelgem

1

Mads Pedersen (Den) Trek-Segafredo

2

Florian Senechal (Fra) Deceuninck-Quickstep

3

Matteo Trentin (Ita) CCC Team

4

Alberto Bettiol (Ita) EF Pro Cycling

5

Stefan Küng (Swi) Groupama-FDJ

6

John Degenkolb (Ger) Lotto Soudal

7

Yves Lampaert (Bel) Deceuninck-Quickstep

8

Wout van Aert (Bel) Team Jumbo-Visma

9

Mathieu Van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix

10

Dylan Teuns (Bel) Bahrain McLaren