Neste helg tar proffsyklistene fatt på klassikersesongen, med Omloop Het Nieuwsblad (27. feb.) og Kuurne-Brussels-Kuurne (28. feb.).

I begge rittene har vi solid norsk deltagelse, men dessverre vil det være lite publikum langs veiene for å heie på Alexander Kristoff, Edvald Boasson-Hagen og Alexander Kristoff.

Annonse

Arrangør Flanders Classic, som står for blant annet Flandern rundt, Omloop Het Nieuwsblad og Gent-Wevelgem, skriver i en pressemelding at folk skal holde seg hjemme.

– Dessverre, med bakgrunn i den nåværende helsesituasjonen, kan vi ennå ikke tillate oss å heie på rytterne ved starten i Gent, langs løypen eller ved målgang i Ninove. Derfor ber vi alle om å følge åpningsklassikerne fra sofaen i år, skriver de i en pressemelding på Omloop Het Nieuwsblads hjemmeside.

Vanligvis samles belgierne og utenlandske sykkelturister i hopetall på de kjente brosteinsstigningene i rittene, men det vil ikke være mulig i år.

Publikum vil ikke ha tilgang til start- eller målstedene, og på brosteinsstigningene vil de blokkere mulighetene for å stå langs løypen.

– For en gangs skyld vil det være bedre å se åpningsklassikeren på sofaen. Flanders Classics var veldig suksessfullt høsten 2020 takket være sykkelfansen. Hjelp oss i år også og opplev rittet fra sofaen din.

Guvernør i Øst-Flandern, Carina Van Cauter, forteller til Sporza at alle aktiviteter langs løypen forbys og at det er obligatorisk å bruke maske.

Dette skal gjelde til og med Flandern rundt (4. apr.).

– Vi hadde allerede fantastisk øvelse med Flandern i fjor. De strenge reglene ble veldig godt gjennomført. Hvis sykkelfansen gjør det samme i år, fra den 27. februar og Omloop, så vil vi ha en fantastisk sykkelvår igjen.

flandern rundt omloop het nieuwsblad publikum