Flandern rundt og de belgiske klassikerne forbyr tilskuere langs løypen

Flandern rundt er vanligvis en enorm folkefest i starten av april, men koronapandemien setter en stopper for det i 2021.

Sist oppdatert: 18. februar 2021 kl 18.00
FOLKETOMT: Også årets utgave av Flandern rundt blir publikumsfattig, grunnet den pågående pandemien. Foto: Cor Vos
FOLKETOMT: Også årets utgave av Flandern rundt blir publikumsfattig, grunnet den pågående pandemien. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Neste helg tar proffsyklistene fatt på klassikersesongen, med Omloop Het Nieuwsblad (27. feb.) og Kuurne-Brussels-Kuurne (28. feb.).

I begge rittene har vi solid norsk deltagelse, men dessverre vil det være lite publikum langs veiene for å heie på Alexander Kristoff, Edvald Boasson-Hagen og Alexander Kristoff.

Arrangør Flanders Classic, som står for blant annet Flandern rundt, Omloop Het Nieuwsblad og Gent-Wevelgem, skriver i en pressemelding at folk skal holde seg hjemme.

– Dessverre, med bakgrunn i den nåværende helsesituasjonen, kan vi ennå ikke tillate oss å heie på rytterne ved starten i Gent, langs løypen eller ved målgang i Ninove. Derfor ber vi alle om å følge åpningsklassikerne fra sofaen i år, skriver de i en pressemelding på Omloop Het Nieuwsblads hjemmeside.

Vanligvis samles belgierne og utenlandske sykkelturister i hopetall på de kjente brosteinsstigningene i rittene, men det vil ikke være mulig i år.

Publikum vil ikke ha tilgang til start- eller målstedene, og på brosteinsstigningene vil de blokkere mulighetene for å stå langs løypen.

– For en gangs skyld vil det være bedre å se åpningsklassikeren på sofaen. Flanders Classics var veldig suksessfullt høsten 2020 takket være sykkelfansen. Hjelp oss i år også og opplev rittet fra sofaen din.

Guvernør i Øst-Flandern, Carina Van Cauter, forteller til Sporza at alle aktiviteter langs løypen forbys og at det er obligatorisk å bruke maske.

Dette skal gjelde til og med Flandern rundt (4. apr.).

– Vi hadde allerede fantastisk øvelse med Flandern i fjor. De strenge reglene ble veldig godt gjennomført. Hvis sykkelfansen gjør det samme i år, fra den 27. februar og Omloop, så vil vi ha en fantastisk sykkelvår igjen.

flandern rundt omloop het nieuwsblad publikum
flandern rundt omloop het nieuwsblad publikum
Publisert 18. februar 2021 kl 18.00
Sist oppdatert 18. februar 2021 kl 18.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen