I 1993 rakk man å avholde norgesmesterskapet på bane på velodromen i Hamar, før den ble saget opp og brent etter VM det samme året. Siden har det ikke blitt arrangert bane-NM på innendørs velodrom i Norge.

Norges Cykleforbund har i stedet arrangert mesterskapene i både Polen og Danmark, men denne helgen blir det endelig mesterskap på norsk jord igjen.

På Sola Arena har det vært aktivitet siden slutten av august, mens den offisielle åpningen ble holdt i slutten av september.

Den siste måneden har instruktørene hatt hendene fulle med kursing, slik at utøverne som ønsker å delta skal få i orden akkreditering til å sykle på banen.

Forrige helg ble det arrangert ungdomsmesterskap på velodromen, mens denne helgen, fra fredag til søndag, er det seniorene som skal i aksjon.

Fra fredag klokken 18.00 til søndag klokken 14.00 skal blant andre vår største baneprofil, Anita Yvonne Stenberg, kjempe om medaljene.

Slik ser du mesterskapet

Dersom du ikke bor i nærheten eller har muligheten til å ta turen til det nye, storslåtte anlegget på Sola, kan du heldigvis følge rittene fra sofaen.

Rittene streames nemlig på direktesport.no.

Sendingen er imidlertid ikke gratis, du må ha abonnement. Abonnement på tjenesten er inkludert i alle abonnement hos Amedia sine aviser.

Det vil si at dersom du har abonnement på for eksempel Bergensavisen, Nidaros, Avisa Oslo eller Nettavisen, har du tilgang til tjenesten.

Amedia har introduksjonstilbud på flere av sine abonnementer til 1 krone den første måneden, som altså er inkludert tilgang til direktesport.no.

Program bane-NM

Programmet for mesterskapet finner du her (ekstern link til sykling.no)!