Anita Yvonne Stenberg ble europamester i poengritt 2023

Ny bragd av Anita Yvonne – ble europamester igjen

Anita Yvonne Stenberg (30) leverte en mesterlig avslutning på bane-EM 2023, da hun tok et klart gull i øvelsen poengritt i Grenchen i Sveits.

Sist oppdatert 11. februar 2023 kl 22.24
EUROPAMESTER IGJEN: Anita Yvonne Stenberg tok lørdag sitt andre EM-gull. Foto: Cor Vos
EUROPAMESTER IGJEN: Anita Yvonne Stenberg tok lørdag sitt andre EM-gull. Foto: Cor Vos

– Jeg har drømt om dette så lenge. Jeg klarte å vinne en i fjor og du vet aldri om du vil vinne igjen. Så å gjøre det igjen, i et poengritt, det er så stort. Det er utrolig, sa en ekstatisk Anita Yvonne Stenberg etter å ha blitt europamester for andre gang lørdag kveld.

For etter å ha tatt åttendeplass i både scratch (onsdag) og omnium (fredag), tok Stenberg kontrollen fra start av i hennes siste øvelse i årets bane-EM, poengrittet.

Stenberg, som også ble europamester i scratch i fjor høst, tok full putt og fem poeng allerede på den første spurten og 30-åringen fra Drammen så seg aldri tilbake.

Hun var ytterligere fire ganger først over streken på spurtene, og sikret seg poeng på ni av ti poenggivende rundepasseringer.

I tillegg var Stenberg også med på å hente inn feltet med én runde, noe som ga henne 20 ekstra poeng.

KLAR SEIER: Anita Yvonne Stenberg leverte en maktdemonstrasjon under poengrittet i Grenchen. Foto: UEC
KLAR SEIER: Anita Yvonne Stenberg leverte en maktdemonstrasjon under poengrittet i Grenchen. Foto: UEC

Med det tok hun et klart gull med 56 poeng. Nærmest var Shari Bossuyt (Belgia) med 42 poeng, mens Marie le Net (Frankrike) tok bronsemedaljen med 34 poeng.

– Rittet var så så hardt. Det var det siste rittet i mesterskapet, så jeg var klar for å gi alt og gjøre noen gode spurter. Hvis det var brudd, ville jeg gå i bruddet. Jeg gikk i bruddet, men det var så langt og hardt, og jeg er så glad at vi kom oss rundt og at jeg klarte å vinne rittet. Det var fantastisk å se de siste rundene, at så lenge jeg fullførte så kom jeg til å vinne, fortalte Stenberg i seiersintervjuet.

Stenberg ble historisk i fjor høst da hun tok EM-gull i scratch i Berlin. Det var hennes og Norges aller første EM-medalje i banesykling.

Under OL i Tokyo var hun også nær å ta medalje i omnium, men endte til slutt på en femteplass, etter å ha falt ned fra medaljeplass i siste øvelse.

30-åringen har også en bronse i poengritt fra VM i 2020.

Publisert 11. februar 2023 kl 22.18
Sist oppdatert 11. februar 2023 kl 22.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen