– Dette føles ganske bra. Komfortabelt og raskt, tenker jeg på det første draget nordover på Gamle Mossveien sør for Oslo. Jeg holder fast rundt det utsvingte bukkestyret på den neongule Hard Rocx-sykkelen. Foran meg ser jeg et fordekk på bredde med dekk vi vanligvis ser på terrengsykler. Tråkket føles effektivt og bra. Stages-armen registrerer hvert tråkk bortover veien. Jeg sikter meg inn på å holde 300 watt så jevnt som mulig. Spesielt i nedoverbakkene krever det ganske mye å holde watten oppe. Heldigvis er bakkene både slake og korte på den flate teststrekningen, slik at det er fullt mulig og holde ganske jevn watt og fart hele veien. 

En skiltstolpe etter nøyaktig fire kilometer markerer målgang for teststrekningen. Jeg setter en mellomtid på Garmin-computeren. 

Kort tid etter kommer Magnus Drivenes kostende på siste generasjon aerosykkel fra Cannondale. En sykkel vi mer typisk ser brukt til den typen sykling vi gjør akkurat denne formiddagen utenfor Oslo. Magnus stopper også tiden i det han passerer skiltstolpen. Vi tar oss begge en pause før vi tar et nytt drag i motsatt retning