Les også: Aluminiumssykkel i det lange løp

DETTE ER DAVID

Annonse

David Støre har lang erfaring fra norsk kondisjonsidrett. David har både løpt, gått på langrenn og selvsagt syklet en hel del som ung. I 20-årene tok han igjen opp kondisjonsidretten, og syklet i mange år på flere av BOC sine lag i Trondheim-Oslo.

Han kjørte også en periode for BOC Elite, i tillegg til å være en pest og en plage i de mange turritt på Østlandet, og flere seiere og klasseseiere har det blitt. 

Nå har David igjen tatt kondisjonsidretten på alvor, og i vinter har han blant annet klasseseier i Holmenkollen Skimaraton å vise til. Nå skal han igjen børste støvet av gamle sykkellår.

En ting er resultatene som viser at David har mer enn nok av det som skal til for å finne ut om Diamants Pinnacle R1 holder mål. Noe helt annet er hva slags type syklist han er.

RØFF TYPE

For David er nemlig en rå, raff, uvøren og aggressiv syklist. Om du så vidt nevner mora hans eller det lukter det minste av brudd, er han nede på tyngste giret umiddelbart for å virkelig være med på moroa.

Han går ikke av veien for å kjøre deg, meg, store navn eller seg selv for den saks skyld, av hjul. Han er ugrasiøs, uestetisk, ikke spesielt feltsmart, passer rett inn i kategorien dumsterk, men er det noe han er så er det råsterk.

Han driter i om det går opp, ned, bortover, på brostein eller parkett, bare det går fort og gjør vondt.

Han er akkurat det som skal til for å belaste en sykkel så mye som overhodet mulig. 

HVORFOR DAVID?

Enkelte produsenter bygger syklene sine etter et ønske om å få vekten så lav som mulig. Noen ønsker å lage en sykkel som er så stiv som mulig, andre ønsker en som er så pen som mulig, og noen ønsker å lage en som funker så bra som mulig.

Noen liker mora og noen liker dattera. Mens enkelte produsenter er mer opptatt av at sykkelen skal være solid, styret skal passe perfekt til rammen, kranken skal være FSA og girgruppen Dura Ace, har det norske husmerket Diamant gått sine helt egne veier.

De har satset alt på å lage lette og rimelige sykler, som skal være tilgjengelige i Gresvigs mange butikker.

Vi har mange ganger roset Diamant for å ha lykkes langt på vei med prosjektet.

Men hva skjer med Diamant Pinnacle R1 når vi gir den til David?

David er trolig definisjonen av det motsatte av hva en Diamant er. Eller er han det? Han er tung og røff, men kanskje det ikke har noe å si? Kanskje er vi forutintatte når det gjelder Diamant?

Uansett, David skal sykle løs på en Diamant Pinnacle R1 i jakten på resultater, påføre andre smerte i låra samt ren sykkelglede.

David Støre er testpilot for landevei.no, og han sykler i 2014-sesongen på en Diamant Pinnacle R1.

Syklene som er en del av landevei.nos langtidstest blir alle vurdert etter de samme kritereiene. Følg med på landevei.no for å se hvordan det går med david og hans Diamant Pinnacle R1!