Den regjerende belgiske mesteren, Philippe Gilbert, sørget for hjemmeseier på sykkelnasjonens store festdag. Dog er han fra Wallonia-region, men seierherren fikk likevel formidabel støtte fra hjemmepublikummet i Flandern. 

Quick-Step Floors rytteren var en del av en 14-mannsgruppe som gikk løs på Kapelmuur med drøye ni mil igjen. Der satt også store navn som Tom Boonen og Alexander Kristoff, og gruppen opparbeidet seg et forsprang på drøye minuttet til resten av feltet. Samtidig forsvant avstanden til det opprinnelige bruddet som dugg for solen. Under andre passering over Oude Kwaremont gikk Gilbert solo fra det som da hadde blitt tetgruppen, og derfra så 34-åringen seg aldri tilbake.

Annonse

Bakfra jaktet Peter Sagan, Oliver Naesen og Greg van Avermaet med flere, men et ulykksalig fall ødela for alle tre siste gang opp Kwaremont. Hendelsen utraderte de to førstnevnte fra seierskampen, mens van Avermaet raskt kom seg på sykkelen og tok opp jakten på Gilbert. Mannen i front holdt imidlertid unna med god margin, og passerte målstreken med sykkelen hevet over hodet. 

Alexander Kristoff satt lenge bra med, men klarte ikke følge Sagan og van Avermaet på Taaienberg. Nordmannen kjørte imidlertid både klokt og sterkt på de siste milene, og spurtet inn til en finfin femteplass i rittet han vant for to år siden. Edvald Boasson Hagen viste også lovende takter, men som litt for mange ganger før gikk Dimension Data-rytteren tom for krefter på de siste milene. 

RESULTATER 

Flandern Rundt, Topp 10 

1

Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors

6:23:45

 

2

Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team

0:00:28

 

3

Niki Terpstra (Ned) Quick-Step Floors

 

 

4

Dylan Van Baarle (Ned) Cannondale-Drapac

 

 

5

Alexander Kristoff (Nor) Katusha-Alpecin

0:00:52

 

6

Sacha Modolo (Ita) UAE Team Emirates

 

 

7

John Degenkolb (Ger) Trek-Segafredo

 

 

8

Filippo Pozzato (Ita) Wilier Triestina

 

 

9

Sylvain Chavanel (Fra) Direct Energie

 

 

10

Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain-Merida