Norsk sykkelsport er virkelig i vinden om dagen, og Truls Engen Korsæth fortsatte den god trenden da han ble nummer tre i Ronde van Vlaanderen Beloften i ettermiddag. Rittet er U-23 utgaven av den kjente klassiekren og inneholder mange av de samme bakkene som proffene kjørte sist søndag og strekker seg over 177 kilometer på kryss og tvers i Flandern.

Korsæth støtet seg fra en større gruppe med omlag en mil igjen, og tok opp jakten på lederduoen. Han klarte ikke å tette luka, men økte avstanden bakover og fikk dermed en flott tur på podiet. Vinneren var australske Alexander Edmonson, som seiret foran italienske Gianni Moscon. Anders Skaarseth og Daniel Hoelgaard var etter foreløpige rapporter også topp ti i rittet. Det gror med andre ord svært godt bak de etablerte proffene! Alle de tre norske gutta representerer til daglig Team Joker, men i dag kjørte de som en del av det norske U-23 landslaget. 

Annonse

I fjor ble Kristoffer Skjerping nummer to i rittet, et resultat som hjalp ham med å sikre proffkontrakten han senere signert med Cannondale-Garmin. Mannen som kom på plassen bak Skjerping i fjor, belgiske Tiesj Benoot, har allerede gjort seg bemerket med blant annet femteplass i proffutgaven av Flandern Rundt. Kanskje kan Korsæth følge Benoots fotspor?

Resultater Flandern rundt U-23. 

1. Alexander Edmondson (Australia)

2. Gianni Moscon (Italy)

3. Truls Engen Korsaeth (Norway)