Da Canyon lanserte en Endurace, var det fortsatt litt uklart hva slags sykkel det var. Produsenten hadde nok definitivt tenkt det skulle være en sykkel med litt mer oppreist sittestilling - en sykkel som lignet litt på proffene sin, men som var litt mer behagelig å sykle på for vanlige mosjonister.
Sykkelen hadde også stor dekklaring, og den ble raskt tatt i bruk av de som tok avstikkere vekk fra asfalten, altså over på grusen.
I vår første test av gravelsykler anno 2015, ble den testvinner. Den både lages og selges fortsatt, og nå kommer den i flere rimelige versjoner. Denne gangen - både med og uten skivebremser.
Den tyske nettgiganten nye Endurace CF og Al er laget etter samme mal som de dyrere Endurace SLX. Geometrien gir ganske oppreist sittestilling.
Rammekonstruksjonen skal gi ekstra komfort, samtidig som kjøreegenskapene skal ligge tett opptil dem hos Canyons landeveisracer Ultimate CF.

MED TRÅDLØSE GIR: Endurace CF 7 AXS er utstyrt med SRAM Rival AXS trådløst, elektronisk girsystem
For å tilby Endurace i ekstra lave prisklasser lager Canyon også to modeller med felgbremser. Det er trolig et resultat av prisgalloppen vi har sett i bransjen de siste årene.
De to modellene som lages for felgbremser ligger på et prisnivå der du faktisk kunne kjøpe karbonsykler for ti år siden, altså under 15000 kroner.
Med andre ord skal det fortsatt være mulig å ha det skikkelig moro, tross en noe eldre brems.

INNSTEGSMODELL: Endurace AL 6 koster under 15 000 kroner med hydrauliske skivebremser
Akkurat som på Cannondales helt nylanserte Synapse legger også Canyon opp til bruk av opptil 35 mm breie dekk.
Både Endurace CF og Endurace Al er laget for å ha plass til 35 mm breie dekk. Syklene, bortsett fra blandeveis-modellen Endurace CF All Road, leveres med 32 mm breie bakdekk og 30 mm breie fordekk som standard. All Road-modellen kommer satt opp med 35 mm grusdekk som standard.

I GRUSMODUS: Endurace 7 All Road er satt opp med 35 mm breie grusdekk som standard. Oppsettet forøvrig er identisk med CF 7 AXS.
Karbonmodellene har en egen seteklemme som fester setepinnen ekstra lavt i rammen for å gi setepinnen større mulighet til å flekse og øke komforten. Alle Endurace-modellene, untatt den aller rimeligste kommer utstyrt med Canyons egen runde og dempende VCLS karbonpinne i 27,2 mm dimensjon.

KLAR FOR LANGTUR: Endurace Al har taskefester på overrøret og langturvennlig geometri.
Som de fleste andre bukkestyresykler laget for langturer og eventyr i disse dager kommer også nye Endurace med festebolter til overrørstaske.
Nye Endurace kommer i hele 8 modeller, på Al og CF-nivå. Alle modellene tilbys i 8 størrelser. Geometrien er tunet mot komfort, med ganske høy front (stack) og noe kortere rammelengde (reach) enn på rittsyklene Ultimate og Aeroad. Stack/reach-forholdstallet er på 1,56-1,57 i størrelse medium og large. Tilsvarende tall for Ultimate CF er 1,45. Lavere tall her indikerer mer aggressiv sittestilling med lang ramme og lav front.

KOMFORT-GEOMETRI: Med stack/reach-forhold på 1,57 i størrelse large har Endurace en ganske oppreist sittestilling
De to rimeligste modellene Endurace 6 RB til 11 699 kroner og Endurace 7 RB til 13 899 kroner kommer med felgbremser og 30 mm bakdekk.
Resten av modellene fra Endurace 6 til 14 899 kroner og til Endurace CF 8 til 24 499 kroner kommer med skivebremser.
Over dette nivået finner vi også CF SL og CF SLX-modeller.
Endurace AL 6 RB: 11 699 kroner
Endurace AL 7 RB: 13 899 kroner
Endurace AL 6: 14 899 kroner
Endurace AL 7: 17 999 kroner
Endurace CF 7: 21 999 kroner
Endurace CF 7 AXS: 31 899 kroner
Endurace CF 7 All Road: 31 899 kroner
Endurace CF 8: 24 499 kroner

UTSTYRSLISTER: Endurace 6 og 7 kommer også i felgbremsversjoner