/ Sykler

Godt nok for proffene

En sykkel med Shimano 105-utstyr er under mange norske amatørers verdighet, men Edvald rynker slett ikke på nesa av en vintersykkel med 105-utstyr og mekaniske skivebremser fra Tektro.

Sist oppdatert: 28. november 2013 kl 19.56
Edvald skinner om kapp med sola etter å ha hentet en Pinarello FCX
Edvald skinner om kapp med sola etter å ha hentet en Pinarello FCX
Lesetid: 2 minutter

Nylig var Edvald Boasson Hagen innom Sørensen Sykler i Oslo og hentet seg vintertreningsverktøy. En Pinarello FCX sykkelkross med mekaniske skivebremser, Shimano 105 og heldekkende skjermer. Bortsett fra skjermene og det 130 mm lange stemet er sykkelkrossen utstyrt akkurat slik alle andre får sykkelen.

Edvald så slett ikke skuffet ut over sykkelen, han var mest klar for å komme seg ut og trimme litt på den.

Landevei tok en prat før Edvald lastet sykkelen bak i bilen.

– Sykkelparken hjemme i Oslo består av en fellesstartsykkel, klassikersykkel og temposykkel fra Pinarello. Jeg har også en fulldemper, sier han, før Pinarellodistributør i Norge, Terje Holm skyter inn at «dette må vi ordne på, Pinarello tilbyr faktisk fulldempere».
– Når jeg først er ute i skogen vil jeg ha det moro i utfordrende terreng. Veiene i Nordmarka forserer jeg helst med sykkelkross, eller klassikersykkelen Pinarello Dogma K, som har feite dekk og fint tåler grusveier. Jeg trener gjerne i Marka for å komme meg litt bort fra trafikk og sølete asfalt på denne tiden av året, legger han til og spisser ører.  

Noen andre på Sørensen Sykkel rapporterer om fine skiforhold i innlandet. Edvalds skal få testet den nye sykkelen og etter hvert få satt på piggdekk.

– Trenger du nye piggdekk? Spør Terje.  

– Det er ikke nødvendig, de jeg har er fire år gamle og duger fint en vinter til, svarer Edvald.

Edvald holder selv sykkelparken sin i orden, men det er sjelden behov for noe mer enn vask og smøring. Han tar alle syklene til mekanikerne når de er her på Tour of Norway, og landeveissyklene byttes ut jevnlig.

– Med et par hundre reisedøgn i året er det dessuten begrenset hvor mye jeg rekker å slite ut sykkelparken hjemme. Allerede i desember starter de første samlingene, og deretter går det slag i slag i slag gjennom store deler av 2014, sier Edvald.   

Pinarello FCX 53 cm

Gruppe: Shimano 105

Ramme: 30HM12K Monocoque

Hjul: Alex CXD5

Bremser: Tektro Lyra mekaniske skivebremser

Styre/stem/setepinne: Most

Sal: Fizik Arione

Publisert 28. november 2013 kl 19.56
Sist oppdatert 28. november 2013 kl 19.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen