Det var få som hadde trodd den danske 23-åringen Mads Pedersen skulle bli verdensmester i Harrogate, og når han først ble så sparer han ikke på kruttet på sin nye Trek Madone SLR med verdensmesterstriper.

LES OGSÅ: Vi tester fire rimelige sykler med skivebremser fra Trek, Merida, Gavia og Scott

Annonse

Ikke lenge etter at Pedersen hadde krysset streken og gjort sine intervjuer i Yorkshire, var prosessen i gang i Waterloo i Wisconsin, der Trek har sitt hovedkvarter.

MADE IN USA: Trek lager fortsatt sine topprammer i Waterloo, Wisconsin. Foto: Trek.

Pedersen og Trek-Segafredo kan kanskje prise seg lykkelige at Wisconsin ligger åtte timer etter England, og at det fremdeles var formiddag da Pedersen vant. For sykkelen han kjører på nå, er både designet og produsert i USA - sendt til Belgia for oppbygging - så presentert på en pressekonferanse før helgens Tour d’Eurométropole.

Der fikk Pedersen vist frem både sin nye regnbuetrøye- og sykkel, både på en mer offisiell pressekonferanse samt i rittet.

Da Thor Hushovd vant VM i Geelong kjørte han Il Lombardia to uker senere, utelukkende for å vise frem ny trøye og sykkel. I det rittet hadde han ikke seiersmulighet, og sto like godt av i langesonen.

Og akkurat som Hushovd, heller ikke Pedersen fullførte sitt første ritt etter VM-gullet med bravur, selv om han faktisk vant løpet i fjor.

BYGGET I BELGIA: Etter lakkering ble sykkelen sendt til Belgia, så bygget av lagets mekanikere. Foto: Trek.
REGNBUESTRIPER

Trek produserer fortsatt sine dyreste rammer i USA, og da Pedersen vant var designavdelingen raskt ute med sin mening om hvordan sykkelen skulle se ut: Den skulle være svært synlig, men samtidig ha Madones enkle og nedtonede design.

Sykkelen er ekstremt godt synlig fra siden, ser du den ovenfra er det knapt mulig å se stripene, den fremstår da bare som en hvit sykkel med noen personlige tekster på.

For kikker vi etter i detaljene, ser vi mye moro. Vår soleklare favoritt av de fire personlige  detaljene på sykkelen er den vi finner nederst på setestaget, godt skjult av bakhjulet. Der finner vi en liten regnlogo der den opprinnelige VM-distansen på 286,4 kilometer er strøket ut, og 260,7 er stående.

VÅT DAG: Seterøret vil vekke minner til den regntunge VM-løypa i Yorkshire i lang tid. Foto: Trek.

Under underrøret er «UNDERDOG» strøket ut, etter at han omtalte seg selv som en underdog på pressekonferansen. På overrøret er Pedersens motto «ALL OR NOTHING» pryden, bortsett fra at «or nothing» er streket ut.

Den siste detaljen finner vi på toppen av underrøret, helt oppe ved gaffelen. Der er Trek litt råere i hilsenen enn de er på resten av sykkelen.

GODT SYNLIG VERDENSMESTER

Da Peter Sagan hadde hevd på regnbuetrøya trengte han kanskje ikke gjøre for mye ut av selve sykkelen. De fleste av Sagans mesterskapssykler avviket fra designet med regnbuestriper, og hadde heller andre design der regnbuefargene kom til syne.

Alejandro Valverde fikk umiddelbart etter seieren i Insbruck en sykkel med store designelementer i front, som senere ble til en langt mer nedtonet verdensmestersykkel.

AGGRESSIV: Pedersen sitter lavt og dypt, og har 130 cm stem med 17 grader negativ vinkel. Foto: Trek.

Pedersens sykkel gjør således mye ut av seg, og det er ikke bare rammen som er mesterverdig. Kjedet består av fem forskjellige kjeder, alle i farger fra rengbuetrøyen, splittet opp i passe lengder og satt sammen til ett.

Kassetten har fått en regnbueaktig finish, det ser nesten ut som oljesøl i vann. Dette er forøvrig samme finish som SRAM AXS har på terrengkassettene sine. Litt morsomt er det også å merke seg at dette var hot på bmx-sykler på 90-tallet.

En stor glede er det også å notere at Pedersen kjørte Tour l’Eurométropole i svart bukse.

Mads-Pedersen-Trek-Madone-sykkel-59
Mads-Pedersen-Trek-Madone-sykkel-17
Mads-Pedersen-Trek-Madone-sykkel-14
Mads-Pedersen-Trek-Madone-sykkel-27
Mads-Pedersen-Trek-Madone-sykkel-38
Mads-Pedersen-Trek-Madone-sykkel-42
Mads-Pedersen-Trek-Madone-sykkel-45
Mads-Pedersen-Trek-Madone-sykkel-3
Mads-Pedersen-Trek-Madone-sykkel-29