Eventyret på Krokskogen

Denne turen rundt Krokskogen på sykkel er 60 kilometer lang, og passer perfekt for nybegynnere som vil prøve noe nytt eller som en kort kveldstur.

Sist oppdatert: 30. august 2021 kl 08.00
gravel
BØLGETE MORO: Den 18 kilometer lange veien fra Kleivstua til Lommedalen er en berg og dalbane av de helt sjeldne. Foto: Henrik Alpers
Lesetid: 15 minutter

Da jeg begynte å sykle var utvalget av runder i klubbregi like smalt som hoftene til Chris Froome. Vi syklet den klassiske Bærumsrunden opp Sollihøgda hver tirsdag og torsdag, og en langtur rundt Hurum i helgen. Gang på gang, ned gjennom Lierdalen og hjem igjen via Asker.

Konseptet var, og fortsatt er, så etablert at når jeg etter hvert syklet ruta den andre veien sa folk at «Åja, du syklet Bærumsrunden feil vei». Bærumsrunden-feil-vei var like mye navnet på en helt annen tur enn Bærumsrunden, like mye som det var en slags bekreftelse på min kreativitet og opprørskhet. Utforskertrangen var enorm, men konformiteten fra klubbspøkelset og andre syklister mye sterkere.

annonse
Relaterte artikler
annonse
DAGEN GRYR: Solen stiger over Hitterdalen, etter å ha hatt en kort pause en julinatt i sommer.
Turreportasje

Norge på tvers

Bikepacking

Ut mot havet

bikepacking i hardanger sykkeltur
Hardanger i tre etapper

Tre dager langs Hardangerfjorden

Fotoessay fra Nordmarka

Nå er den her

Bikepacking i Hardanger

Fjell, fjord og humlepung

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen