Det siste uttaket til VM i Bergen er klart. Mesterskapet arrangeres fra 16. til 24. september

Norges Cykleforbund har tatt ut fire juniorjenter og to ryttere til seniortroppen: Stine Borgli fra CK Victoria og Ingrid Moe fra Bergen CK. De to, som var en del av landslaget som syklet Lotto Belgium Tour sist uke, kommer i tillegg til de fem som ble tatt ut tidligere i høst.

Annonse

– Stine Borgli har hatt en veldig god sesong med mange solide resultater i inn- og utland. Hun gjorde en meget god jobb som hjelperytter under Lotto Belgium Tour og får en viktig rolle i å hjelpe våre antatt sterkeste i Bergen, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.

– Ingrid Moe er en meget god lagspiller som har hatt rollen som hjelperytter i mange landslagsoppdrag denne sesongen. Jeg vet hva jeg får når jeg tar med Ingrid i denne rollen, sier Pedersen.

Dermed er Norges landslagstropp i kvinner senior som følger:
Fellesstart
Emilie Moberg, Halden CK/Hitec
Susanne Andersen, Stavanger SK/Hitec
Katrine Aalerud, Bryne CK/Hitec
Vita Heine, Bergen CK/Hitec
Stine Borgli, CK Victoria
Ingrid Moe, Bergen CK

Tempo
Vita Heine, Bergen CK /Hitec
Thea Thorsen, Ringerike SK/Hitec

FIRE JUNIORJENTER
Emelie Røe Utvik fra Bergen CK og Martine Gjøs fra Horten og Omegn CK er tatt ut til både fellesstart og tempo. Amalie Lutro fra Stavanger SK og Thale Bjerk Bærum og Omegn CK sykler kun fellesstart.

Dette sier Pedersen om juniorene og troppens sjanser i VM:

  • Amalie Lutro er en sterk allroundrytter som skal passe bra i løypene som venter i Bergen.
  • Martine Gjøs er en allroundrytter med en god spurt. Fellesstartløype skal også passe henne godt.
  • Thale Bjerk er en kjøresterk rytter som er god i bakker og som bør trives i laksebakken.
  • Emelie Utvik er i likhet med Thale en kjøresterk rytter som trives bra i bakker. I tillegg kjører hun på hjemmebane og skal kjenne løypene godt.

– På temporittene for juniorene er vi litt usikre på hvor vi står i forhold til verdenseliten. Fellesstarten skal kunne passe oss bedre og vi håper på en topp-10-plassering her, sier Pedersen.

Fellesstart junior
Emelie Røe Utvik, Bergen CK
Thale Bjerk, Bærum og Omegn CK
Martine Gjøs, Horten og Omegn CK
Amalie Lutro, Stavanger SK

Tempo
Emelie Røe Utvik, Bergen CK
Martine Gjøs, Horten og Omegn CK

35 TIL BERGEN-VM
Samtidig med uttaket av de fem første kvinnene 31. august var også herretroppene til menn senior og menn U23 klare, totalt 18 ryttere. Tidligere i august ble det tatt ut seks juniorgutter.

Dermed er hele landslaget på totalt 35 ryttere klart. I helga var det imidlertid klart at Svenn Erik Bystrøm, som var tatt ut i det første uttaket, må trekke seg på grunn av skade. Landslagsledelsen vil finne en reserverytter for Bystrøm.