Roglic slapp med skrekken

Richard Carapaz med heltmodig angrep da sloveneren holdt på å miste nok en GrandTour-seier.

Sist oppdatert 7. november 2020 kl 18.04
TOK SIN ANDRE VUELTA-SEIER: Primoz Roglic holdt unna for Richard Carapaz, og tok dermed sin andre sammenlagtseier i Vuelta a Espana. Foto: Cor Vos.
TOK SIN ANDRE VUELTA-SEIER: Primoz Roglic holdt unna for Richard Carapaz, og tok dermed sin andre sammenlagtseier i Vuelta a Espana. Foto: Cor Vos.

Primoz Roglic fikk det tungt på dagens etappe i Vuelta a Espana, som var den siste fjelletappen i årets ritt. Da hans argeste konkurrent, Richard Carapaz, klemte til for fulle mugger med et par kilometer igjen var Roglic nemlig helt sluttkjørt, uten sjanse til å følge Ineos-Grenadiers-rytteren. 

Dermed lå alt til rette for at Roglic nok en gang skulle miste en tilsynelatende sikker seier i et treukersritt helt på slutten, slik han gjorde det på spektakulært vis i årets Tour de France. Denne gangen slapp imidlertid Jumbo-Visma-rytteren med skrekken, ettersom Carapaz bare klarte å hente inn omlag halvparten av de 45 sekundene han var bak før dagens etappe.

Til slutt var altså avstanden mellom de to kamphanene på skarve 24 sekunder, mens Vueltaens store overraskelse, Hugh Carthy, forsvarte sin podieplass på mesterlig vis. Den britiske EF-Education First-rytteren kjørte sågar fra Roglic på slutten av dagens etappe, og endte dermed bare 47 sekunder bak den slovenske vinneren. 

En stor takk må Roglic sende til Movistar-rytteren Marc Soler. Den sterke spanjolen satt nemlig med i dagens brudd, og gjorde en jobb for sin lagkaptein Enric Mas på den siste kilometeren. Med dem satt også Roglic, som dermed fikk uvurderlig assistanse på slutten av etappen. Helt på slutten hadde sloveneren også krefter til en liten spurt, og dermed var seieren et faktum. 

Etappeseier ble det heller ikke på Carapaz, for et par minutter før Ecuadorianeren krysset målstreken hadde nemlig det franske supertalentet David Gaudu jublet for seier. Groupama-FDJ-rytteren var en del av dagens brudd, og tok sin andre etappeseier i årets ritt, etter meget sterk kjøring i den siste stigningen.

Dermed klatret han også opp på en åttendeplass i sammendraget, og reddet egenhendig årets Vuelta for det franske laget. Allerede på den tredje etappen bestemte nemlig deres største stjerne, Thibaut Pinot, seg for å stå av rittet.  

Grunnet Covid-19 ble årets planlagte Vuelta-start i Nederland kansellert, og rittet har derfor bare 18 etapper. I morgen venter altså årets siste etappe på rytteren, hvor en sjarmøretappe til Madrid er det som står på programmet. 

Resultater Vuelta a Espana 17. etappe

Topp 10 etappe

1

David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ

4:54:32

2

Gino Mäder (Swi) NTT Pro Cycling

0:00:28

3

Ion Izaguirre Insausti (Spa) Astana Pro Team

0:01:05

4

David De la Cruz Melgarejo (Spa) UAE Team Emirates

5

Mark Donovan (GBr) Team Sunweb

0:01:53

6

Michael Storer (Aus) Team Sunweb

7

Guillaume Martin (Fra) Cofidis

0:02:23

8

Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers

0:02:35

9

Hugh Carthy (GBr) EF Pro Cycling

0:02:50

10

Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma

0:02:56

Topp 3 sammenlagt

1

Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma

69:17:59

2

Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers

0:00:24

3

Hugh Carthy (GBr) EF Pro Cycling

0:00:47

Publisert 7. november 2020 kl 18.04
Sist oppdatert 7. november 2020 kl 18.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen