En lang og varm dag for rytterne, med hele 210 kilometer fra Estepona til Vejer de la Frontera på planen. Det sedvanlige bruddet gikk tidlig avgårde og opparbeidet seg kjapt en ledelse på 12 minutter. Så tidlig inn i Vueltaen og med nok en tøff bakkefinish var bruddet dødsdømt allerede fra start.

Da feltet nærmet seg 10 kilometersmerket ble Jimmy Engoulvent (Europcar) og Markel Irizar (Trek Factory) - de to siste fra det opprinnelige seksmannsbruddet - hentet. Tinkoff-Saxo tok ansvar med omkring 20 kilometer til mål og satte opp et voldsomt tog. Med Peter Sagan i toppform og full av motivasjon etter gårsdagens seier ville de sette opp slovaken til nok en triumf. 

Det russiske laget gjorde en kjempejobb for Sagan og holdt fronten i lang tid. Flere lag kjempet rundt fronten og med seks kilometer igjen var kampen om fronten tøff, men de fluo-gule rytterne dominerte. 
LES OGSÅ: Endelig satt den

Inn mot en tøff 90 grader med litt over 4 kilometer igjen dunket rytterne avgårde med over 60 km/t og feltet var spredd over hele veien, for å få best mulig posisjon ut av svingen. Etter svingen gikk rytterne rett inn i en vegg på 12%.

Tosh van der Sande (Lotto-Belisol) gikk avgårde med en gang, mens de store navnene begynte å flokke seg i fronten av feltet. Peter Sagan satte seg helt fremst, for å få full oversikt og kontrollere alle forsøk som kom. 

Med 18% på det meste kom Joaquim Rodriguez og hans hjelperytter Alberto Losada (Team Katusha) kjapt til fronten og begynte å mørne konkurrentene. Med Katusha-duoens høye tempo og bakkens tøffe stigningsgrad prellet rytterne av en etter en. 

Med litt under tre kilometer igjen begynte bakken å slakke litt av, noe som åpnet døren for angrep. Samuel Sanchez (BMC) tok ladegrep bakfra og fikk med seg Nicolas Roche (Team Sky), som også var offensiv på søndagens tøffe etappe.

Da det gjenstod 500 meter begynte veien å stige skikkelig igjen og Roche stakk fra Sanchez. Det lille som var igjen av feltet knappet inn kjapt, nå ledet an av Angel Vicioso (Team Katusha). Roche kjempet heroisk og holdt godt unna, men da Alejandro Valverde (Team Movistar) begynte å tråkke skikkelig til forsvant meterne fort. 

Sagan hadde plassert seg på hjulet til Valverde, men klarte ikke å utfordre spanjolen på de siste meterne. Dermed kunne juble for karrierens niende etappeseier i den spanske Grand Touren. Roche holdt godt stand på slutten, men Daniel Morene (Team Katusha) snappet akkurat tredjeplassen på målstreken. 

Esteban Chaves beholdt den røde ledertrøyen.

Resultater:
1. Alejandro Valverde (Team Movistar)
2. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)
3. Daniel Moreno (Team Katusha)
4. Nicolas Roche (Team Sky)
5. José Gonçalves (Caja-Rural)
6. Joaquim Rodriguez (Team Katusha)
7. Julien Simon (Cofidis) +3
8. Rafal Majka (Tinkoff-Saxo)
9. Nairo Quintana (Movistar)
10. Esteban Chaves (Orica-GreenEdge)