Hjem
 / Etterlengtet seier for Peter Sagan - tok etappeseier i Vueltaen

Etterlengtet seier for Peter Sagan - tok etappeseier i Vueltaen

Etter fem andreplasser i årets Tour de France, kunne Peter Sagan endelig strekke hendene i været igjen i Vuelta a España.

Sist oppdatert 24. august 2015 kl 18.26
SEIER: Etter en god del andreplasser, kunne Peter Sagan endelig strekke hendene i været. Foto: Cor Vos
SEIER: Etter en god del andreplasser, kunne Peter Sagan endelig strekke hendene i været. Foto: Cor Vos

Gårsdagens diskvalifisering av Vincenzo Nibali var dagens store snakkis i Spania Rundt. Feltet, uten Nibali, men med sammenlagtleder Esteban Chaves i spissen rullet ut fra startbyen Mijas for å ta fatt på den tredje etappen av årets Spania Rundt.
   
Åtte ryttere, deriblant Sylvain Chavanel og Maarten Tjallingii, fikk gå like etter den nøytrale sonen. Orica - GreenEdge var derimot ikke svært interesserte i å gi bruddet alt for mye tid og kontrollerte rittet med jernhånd store deler av etappen.
   
Den unge spanjolen Omar Fraille fra Caja Rural viste seg som den beste klatreren i bruddet og stakk avgårde med klatrepoengene på dagens etappe. Den lille spanjolen kan med det ikle seg klatretrøyen på morgendagens etappe.
  
Men det var spurterene det skulle handle om på dagens etappe. Etterhvert som feltet nærmet seg mål i Málaga tok flere av spurtlagene kontroll og farten var svært høy de siste ti kilometerene. Giant-Alpecin tok som ventet kontroll på de siste kilometerne og sørget å bringe John Degenkolb i en glimrende posisjon før spurten.
   
På de siste meterne ble det en kamp mellom Degenkolb, Sagan og Bouhanni. Degenkolb åpnet spurten, med med både Sagan og Bouhanni på hjul klarte ikke den vanligvis så sterke tyskeren å holde unna. Sagan og Bouhanni fulgte hverandre helte veien til målstreken, og det var tilslutt Peter Sagan som kunne strekke hendene i været. Etter en hel haug med andreplasser var nok dette en utrolig etterlengtet seier for Peter Sagan.
   
Sammenlagtleder Esteban Chaves satt trygt i feltet hele dagen og forsvarte sin røde ledertrøye. Peter Sagan syklet seg med dagens seier også inn i poengtrøyen. I morgen en tøffere avslutning for rytterne, men allsidige Peter Sagan er nok en gang blant favorittene på morgendagens etappe.
  
Resultater - Spania Rundt, 3. etappe:
  
1. Peter Sagan
2. Nacer Bouhanni
3. John Degenkolb
4. Jempy Drucker
5. Ariel Richeze
6. Kristian Sbaragli
7. Mitchell Docker
8. Jasper Stuyven
9. Vicente Reynes
10. Tom van Asbroeck

Publisert 24. august 2015 kl 18.26
Sist oppdatert 24. august 2015 kl 18.26
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue