Dramatikken fortsetter i Tour de France, og på den tredje etappen skulle det florere av stygge velt. Det var klart for den første spurtetappen i årets ritt, men i stedet ble det også en dag som kan bli avgjørende i sammendraget.

Tidlig på etappen veltet Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), og det så lenge stygt ut for waliseren. Tour de France-vinneren fra 2018 hadde fått skulderen ut av ledd, men fikk satt den på plass igjen og fortsatte etappen tilsynelatende uten problemer.

Annonse

I den samme velten gikk også Robert Gesink ned, og nederlenderen, som er en viktig hjelperytter i Jumbo-Visma for Primoz Roglic, måtte stå av rittet.

Da det nærmet seg spurten i Pontivy skulle det igjen bli dramatikk. Med litt under ti kilometer igjen av etappen var det Roglic som dundret i bakken, og brukte over minuttet på å komme seg tilbake på sykkelen.

primoz roglic tour de france
I TRØBBEL: Primoz Roglic gikk i aslfaten og tapte tid på den tredje etappen. Foto: Cor Vos

Tour de France-favoritten var kraftig oppskrapet og tydelig forslått. Roglic fikk fem lagkamerater ned for å hjelpe seg, men i den hektiske finalen maktet de ikke å komme seg opp igjen.

Til slutt ble det et tidstap på ett minutt og 21 sekunder på sloveneren.

– Det ser ikke bra ut. Det er mye skade på kroppen hans. Jeg håper ingenting er brukket, men jeg er ingen lege. Legen er på sykehuset med Gesink, så jeg kan ikke gi deg noen bekreftelse ennå, sier forteller sportsdirektør i Jumbo-Visma, Frans Maassen til TV 2 etter etappen.

Maasen bekreftet også at Roglic skulle til videre undersøkelser og ta røntgen.

Hvilket utslag etappen ga for øvrige sammenlagtfavoritter kan du lese i denne saken!

Haig ute

Bare noen kilometer etter at Roglic hadde gått i bakken, gikk det nok en stygg velt og denne gangen var det Jack Haig (Bahrain-Victorious) som ble skadelidende.

Australieren ble sittende på asfalten og fikk legehjelp, og brøt rittet. Haig lå på sjetteplass i sammendraget foran dagens etappe.

CORVOS_00033258-097
BRØT: Jack Haig hadde store ambisjoner i årets Tour, men er ute etter bare tre etapper. Foto: Cor Vos

Velten sørget også for at Tadej Pogacar mistet kontakt med feltet, og sloveneren kom i mål 26 sekunder bak frontgruppen, men rytterne var spredt over hele veien.

Se spurten fra dagens etappe i videoen her. Saken fortsetter under!

Ny velt på oppløpet

Men dramatikken var ikke over, for da en svært redusert gruppe skulle gjøre opp om seieren gikk det nok en gang galt.

Caleb Ewan (Lotto-Soudal) gikk tom for plass og touchet bakhjulet til Tim Merlier, og australieren ble slynget i bakken, og dro med seg Peter Sagan (Bora-hansgrohe) ned.

Ewan ble liggende på asfalten etterpå, og fikk medisinsk behandling. Ifølge lagkamerat Thomas De Gendt ser det ut til at 26-åringen har pådratt seg et kragebeinsbrudd.

caleb ewan velter tour de france
HER GÅR DET GALT: Ewan sykler i bakhjulet til Merlier og dundrer i bakken, og drar med seg Sagan. Foto: Cor Vos

I front fikk Tim Merlier et kjempeopptrekk av lagkamerat Jasper Philipsen, og Alpecin-Fenix-rytteren kan krysse av for sin andre Grand Tour-etappeseier i 2021, etter å ha vunnet en etappe i Giro d'Italia i mai.

– Jeg lever i en drøm, tror jeg. Jeg vant i Giro d'Italia, men å vinne i Tour de France ... Jeg kan ikke tro det, sier han i seiersintervjuet.

Alpecin-Fenix er et ProTeam, men som vinner av UCIs Europe Tour-ranking er de automatisk invitert til alle de tre Grand Tourene.

Det belgiske laget har nå vunnet to etapper på rad, etter at Mathieu van der Poel tok en fenomenal seier på Mûr-de-Bretagne søndag.

Saken oppdateres!